Yunanistan sokakları fena karıştı!...

Yunan Parlamentosu 'acı reçete'yi 229 evet oyuyla kabul etti...

Yunanistan sokakları fena karıştı!...
CİHAN'ın haberine göre kreditörlerin mali destek karşılığında ön şart olarak koştukları önlemler paketine 229 vekil 'evet' dedi. 64 'hayır', 6 da 'çekimser' oy kullanıldı.

Siriza ve Bağımsız Yunanlar (Anel) hükümetinin parlamentoda oylanan 12 milyar Euro'luk kemer sıkma paketine Avrupa yanlısı muhalefet partileri Yeni Demokrasi, Potami ve PASOK destek verdi. İktidar partisi Siriza'dan 32 vekil 'hayır', 6 vekil ise 'çekimser' oy kullandı. Küçük ortak Bağımsız Yunanlar (Anel) ise 'evet' oyu kullandı. İktidarın toplam 162 milletvekili bulunuyor. İktidar partisi Siriza milletvekili ve Parlamento Başkanı Zoi Konstantopulu ve eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis önlemler paketine 'hayır' oyu kullandı.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı parlamentoda temsil eden Siriza milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf da 'evet' oyu kullandı. Yunanistan Komünist Partisi ve Altın Şafak partileri ise 'hayır' oyu kullandı.

ÇİPRAS: "BU HÜKÜMETTEN KAÇACAK EN SON KİŞİ BENİM"

Oylamadan önce konuşan Yunan Başbakan Aleksis Çipras, "Yanlışlar yaptık ancak verdiğimiz mücadele sebebiyle guruluyum" dedi.

"Önümde iki tercih vardı. Biri anlaşma, diğeri ise kontrolsüz iflas. Üçüncü teklif ise Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble'nin Euro'dan çıkma teklifiydi" ifadelerini kullanan Çipras, "Kritik anlar yaşıyoruz. Sorumlulukla karar almamız isteniyor. Tüm bu zorluklara rağmen Avrupa'ya onuru ve demokrasiyi miras bıraktık. Attığımız bu tohumlar elbette bir gün meyve verecektir" vurgusunda bulundu.

Yunan Başbakan, "Çalışan Yunan halkının hakları için sonuna kadar mücadele verme sözümüzden geri adım atmayacağız. Ben bütün bunların sorumluluğunu üstleniyorum. Halkın haklılığı için eşit olmayan adil olmayan bir mücadele verdik. Her birimiz üzerimize düşen yükü paylaşmalıyız. Verdiğimiz sözlerden geri adım atacak değiliz. Halkın hakkı için sonuna kadar mücadele vereceğiz. Bu hükümetten kaçacak en son kişi benim" dedi.