Yunus Yazar’ın hayali gerçek oldu

Ünlü besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip olan ve İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na kabul edildi.

Yunus Yazar’ın hayali gerçek oldu
Sözcü'de yer alan habere göre müjdeli haberi (YÖK) Başkanı Yekta Saraç verdi. Komedyen Cem Yılmaz, Yunus Yazar için 'Bu kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa burs vermek isterim' demişti.

İstanbul’da Beykoz semtinde yaşayan ve efsanevi  besteci Mozart’la aynı müzik kulağına sahip olduğu söylenen 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarına kabul edildi.

Duyduğu her sesi notaya dökebilecek kadar hassas bir kulağa sahip olan Yunus Yazar’a Cem Yılmaz’dan destek sözü gelmişti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç da Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Otizmli Yunus evladımızın İstanbul Üniversitesi Konservatuvarında yapılan değerlendirme neticesinde üstün yetenekli olduğunun tespit edildiğini öğrendim. Kendisini tebrik ediyor, eğitim hayatında başarılar diliyorum.” dedi.

Günde 7 saatini bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanosunun başında ve tek katlı bir gecekonduda geçiren Yunus, Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olmasının ardından iki kez üniversite sınavına girmiş fakat “100 puan” barajını geçemediği için konservatuvarların yetenek sınavlarına başvuramamıştı.