Yürek yakan olayda iddianame hala hazırlanmadı

İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi’nde bir yıl kar biriken tente çatısı çökmesi nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. İddianame hala hazırlanmadı.

Yürek yakan olayda iddianame hala hazırlanmadı
Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre Avukat Eser Yener, ‘Bilirkişi raporu dosyaya girdi, soruşturma izninin açılmasını bekliyoruz’ dedi.

10 Ocak 2017 tarihinde yaşanan olayda İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze namazı kılınırken üzerinde kar biriken tente çatısı çöktü. Cenaze yakınlarının bir kısmı kaçarken bir kısmı tentenin altında kaldı. 3 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu 24 Mayıs 2017 tarihinde tamamlandı.

Raporda İBB imamları M.K. ve M.Ç. asli kusurlu, cami hatipleri F.Y. ve A.K. tali kusurlu bulundu. Kazanın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen iddianame hâlâ hazırlanmadı. Olayda hayatını kaybeden tekstilci Mustafa Ümit Şengezer’in avukatı Eser Rüzgar, bilirkişi raporunun 4 gün önce soruşturma dosyasına girdiğini ve iddianamenin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Davanın hem ceza hem de tazminat davası olarak iki boyutu olduğunu söyleyen avukat Rüzgar, ‘Olayın ceza boyutunda kişiler yargılandığı için sadece imamlar kusurlu bulundu. Tazminat boyutunda ise kurumlarında sorumlu olarak yargılanmasını bekliyoruz’ dedi.

Hayatını kaybeden Mustafa Şengezer’in eşi Aslı Şengezer ise kazanın gerçekleştiği tarihte 8 aylık hamileydi. Şimdi oğulları Pamir’le hayata tutunan Aslı Şengezer şunları söyledi: "Eşim oğlumuz Pamir’i büyük bir sevinçle bekliyordu, hazırlıklar yapıyordu. Yapılan büyük bir ihmal yüzünden benim oğlu hiçbir zaman baba diyemeyecek. Adalete güveniyorum. Savcımız büyük bir titizlik içinde dosyayı yürütüyor."