Yüsra Geyik beklentilerini yüksek tutmuyor

‘Arka Sokaklar’ dizisinde Zeliş rolüyle tanıdığımız Yüsra Geyik, birbirinden farklı rollerle seyirci karşısına çıkmak istiyor. Oyunculuğa dair pek çok hayali var ama beklentilerini yüksek tutmuyor.

Yüsra Geyik beklentilerini yüksek tutmuyor
Yüsra Geyik'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Arka Sokaklar’ 10 yıldır ilgiyle izlenen bir dizi. İleri de yer alacağınız bir başka proje aynı etkiyi yaratmazsa nasıl hissedersiniz?


Biz de aramızda daha yeni konuştuk “Bu kadar başarılı bir işten sonra nasıl mutlu olunur” diye… Tabii ki dizinin başarısı çok önemli ama bir de bireyin başarısı var. Tutmayan dizilerin başarılı ve yetenekli oyuncuları yine büyük ilgi görüyor. Yaptığımız iş birçok sebeple başarılı ya da başarısız olabilir. Bu nedenle de işin yarattığı etki birçok sebepten değişkenlik gösterebilir. Ve işin yarattığı etkinin büyüklüğü çok önemli gibi gözükse de ben tatmin olduysam gerisi teferruattır (gülüyor).

Dizinin bu kadar uzun soluklu olmasını ve özetlerinin bile reytinglerde ilk üçe girmesine neye bağlıyorsunuz?

Bu istatistiği bir şeylere bağlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Arka Sokaklar bütünüyle çok başarılı bir ekip işi… Fazlasıyla gerçek karakterler, iyi oyunculuklar, iyi senaryo, iyi müzik, iyi ışık, iyi ses, iyi görüntü, iyi kurgu, montaj, iyi reklam… En önemlisi iyi çay (gülüyor). Şaka bir yana oyuncusundan yönetmenine, çaycısından setçisine kadar herkes özveriyle çalışıyor ve emek veriyor. Seyircimiz de bu emeğin karşılığını fazla fazla veriyor.

Birçok ünlü isimle bir arada ve aynı projede olma şansını elde etmenizi nasıl yorumluyorsunuz?

Büyük bir şans tabii… Her birine çok şey borçluyum. Özellikle sevgili Figen Evren, Özgür Ozan, Nazlı Tosunoğlu’na teşekkürü bir borç bilirim. Eğer benden bir şey olursa onların bana verdiği emekler sayesinde olur…

ZELİŞ’TEN HİÇ SIKILMADIM

Akıllara ‘Komiser Hüsnü Çoban’ın kızı ‘Zeliha’ karakteriyle kazındınız. Sokakta sizi görenler Komiser Hüsnü’nün kızı Zeliş’le mi, Yüsra Geyik’le mi konuşuyorlar?

‘Zeliş’ diyenlerin sayısı hatırı sayılır şekilde fazla ama ben Yüsra denmesinden daha çok hoşlanıyorum.

Yıllardır aynı karakteri oynamak bazen sizi sıkıyor mu? İsyan ettiğiniz zamanlar oluyor mu?

Bazen sadece “Hoş geldin baba” diyorum (gülüyor). Ama bugüne kadar hiç isyan etmedim, aksine Zeliş’i oynamaktan büyük keyif alıyorum, çok eğleniyorum.

Başka karakterler canlandırmak istemiyor musunuz?

İstemez olur muyum hem de çok istiyorum. Bir sürü farklı, ilginç, hatta aşırı normal bir karakteri canlandırmak ve izleyenleri o karakterin gerçekliğine inandırmak istiyorum. Ben ağlayınca onlar da ağlasın, ben gülünce onlar da gülsün istiyorum... Karakterlere öyle can vereyim ki karakter vurulduğunda Hüsnü Çoban gibi cenaze namazı kılınsın (gülüyor).

ANIN TADINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM

Kendinize bu meslekte ilke edindiğiniz en önemli bilgi nedir?


Öğrendiğim en önemli bilgi; görünmeyen mesafeler koymak... Soğuk değil, sıcak olacaksın ama mesafeni her zaman koruyacaksın. Bunu çoğu zaman yapamadığım bir gerçek ama bu öğreti olmazsa olmaz. Ayrıca sadece bu meslek için değil, her meslek de geçerli…

Bundan sonraki beklentileriniz neler?

Şans, kader, talih... Ben elimden geleni yaparım gerisi kısmet (gülüyor). Erkek arkadaşım bana Kısmet Hanım diyor (gülüyor). Bir sürü hayallerim var ama bir beklenti içinde değilim. Anın tadını çıkarmaya çalışıyorum.

Hedeflerinizde neler var?

Oscar goes to... (kahkahalar).
Konular Röportaj