Yüzlerdeki yorgunluğa veda

Uykusuzluk, yorgunluk, bilgisayar ve televizyon… Bütün bu etkenler gözaltı morluklarına, kırışıklıklarına ve şişliklerine neden oluyor.

Yüzlerdeki yorgunluğa veda
Akşam'dan Emine Bıyık'ın haberine göre işte hazırlanması birkaç dakika süren, gözaltı morluklarına iyi gelen, kırışıklıkları gözle görülür derecede azaltan ve şişlikleri yok eden maskeler…

GÖZALTI MORLUKLARI İÇİN

Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk, şişlikleri ve morarmaları gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. 2 makyaj pamuğunu çaya batırıp göz kapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın.

GÖZALTI TORBALARI İÇİN

Bir bardak sıcak suyun içine bir çay kaşığı nane ve siyah çay atıp karıştırın. Nane ve çayın çökmesi için birkaç dakika bekleyin. Karışımın suyunu aldıktan sonra bardağın dibine çöken posayı, küçük bir bez içine koyup gözaltlarınıza yavaşça uygulayın. Bu maskeyi haftada 1-2 defa kullanarak etkili bir çözüm elde edebilirsiniz.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN

Bir yemek kaşığı kuru papatya çiçeği ve bir yemek kaşığı kuru ıhlamur çiçeğinin üzerine bir kahve fincanı kaynar su dökün ve 15 dakika bekletin. Daha sonra içine bir yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve varsa bir çay kaşığı hintyağı koyup pürüzsüz bir püre haline gelinceye kadar çatalla ezin. Yatmadan önce göz çevresine krem gibi sürün. Bu karışımı 5 gün buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz.
Konular Kadın / Bakım