Yüzme havuzunda 5 kişi öldü!..

Sakarya'da bulunan aqua parkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen 3 çocuk ile birlikte onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Olay sonrasında jandarmanın yaptığı incelemelerde havuz çevresinde kablolar tespit edildi.

Yüzme havuzunda 5 kişi öldü!..
Hürriyet'te yer alan habere göre Sakarya'nın Akyazı İlçesi’nde aqua parkta havuzda yüzen Gökay Yıldırım, Nurullah Ünlütürk ve Mert Kalıçadlı 3 çocuk akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapılınca kendilerini geri çekerek canlarını kurtardı.

Ağır yaralanan 5 kişi, olay yerine çağrılan 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalplerinin durduğu belirlenen 5 kişinin hayata dönmesi için yapılan kalp masajına rağmen yaşama döndürülemedi.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Olayla ilgilisoruşturma başlatıldı.

HAVUZ ÇEVRESİNDE KABLOLAR TESPİT EDİLDİ

Trajik olay sonrasında havuz ve çevresinde jandarma inceleme yaptı.Tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı bildirildi.

YARDIMA KOŞUNCA AKIMA KAPILMIŞLAR

Yaşamını yitiren Mert Kalıç’ın (17) arkadaşları Gökay Yıldırım Genç (13) ve Nurullah Ünlütürk (15) ile birlikte işletmeciliğini dayısı Mehmet Kaya’nın (58) yaptığı havuza yüzmeye geldikleri ifade edildi. Havuza giren Gökay Yıldırım Genç’inakıma kapıldığı, arkadaşları Kalıç ve Ünlütürk ile Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya’nın (30) da yardım etmek amacıyla suya atladıkları ve akıma kapıldıkları kaydedildi.

Jandarmaya ifade veren Zafer Kerim ise ayağını havuza soktuğunda elektrik akımına kapılınca kendini geri çektiğini hemen şartelleri kapattığını söyledi.

Bu arada olayda yaşamını yitiren 5 kişinin yakınları, Akyazı Devlet Hastanesi’nin önüne akın etti. Yakınlarını kaybedenler, gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi.

2012'DE RUHSAT ALMIŞ

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise yaptığı açıklamada üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi.

Olayın meydana geldiği işletmenin 2012 yılında "yüzme havuzlu eğlence merkezi" ruhsatını aldığını belirten Akcan, tesisin bayram sonrasında sezon açılışı yapmak üzere hazırlıklar sürdürdüğünü kaydetti.

Akcan ayrıca cumhuriyet başsavcısının olay yerinde gerekli incelemeleri yaptığını ve detaylı raporun inceleme sonunda hazırlanacağını sözlerine ekledi.