Yüzmek en faydalı egzersiz!

Uzmanlar, yapılabilecek en doğru egzersizin yüzmek olduğunu söyledi.

Yüzmek en faydalı egzersiz!
Sabah'ta yer alan habere göre hareketsizlik kasların güç kaybetmesi ve eklem sorunlarının yanında kilo alımı, metabolizmanın yavaşlaması gibi birçok sorunu da beraberinde getirdiğini ifade eden ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nadir Şener, yapılabilecek en doğru egzersizin yüzmek olduğunu söyledi.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların en büyük sıkıntısı, bütün seneyi az fiziksel hareketle geçirmek ve bununla beraber kapalı ofis hayatı gün içinde güneşin yararlı etkilerinden faydalanmasını da etkilediğini ifade eden uzmanlar, yaşanan D vitamini eksikliği de kemik yoğunluğunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Yüzmenin kas ve eklemlerin güçlenmesi için en ideal egzersiz olduğunu ifade eden ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Nadir Şener ise, "Yüzmek, aynı zamanda güneşten de faydalanıldığında vücudun D vitamini depolamasına da katkı sağlıyor.

Yazın bu en sıcak günlerinde denizde ya da havuzda yüzmek serinlemek için en ideal yöntem ancak yüzmek sadece bir eğlence ve serinleme aracı değil, aynı zamanda vücut sağlığı için en faydalı egzersizlerden biri. Özellikle şehirlerde yaşayan insanlar, eskiye oranla çok daha hareketsiz bir yaşam sürüyor. Bu nedenle kaslar zayıflıyor ve kemikler eriyor. Kapalı ofislerde güneş görmeden geçirilen günler nedeniyle de D vitamini eksikliği yaşanıyor.

Yüzmek, vücuttaki tüm kasları uyararak dengeli bir egzersiz yapmayı ve gerekli fiziksel gücün yeniden kazanılmasında önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bacaklardaki kireçlenme gibi eklem sorunlarında da çok faydalı olan bu egzersiz, hem bacaklardaki kasları güçlendiriyor hem de eklem sorunlarının önüne geçiyor"
dedi.

Prof. Dr. Şener yürürken diz ve kalça gibi bacak eklemlerine yük bindiğini ancak yüzerken bu yükün ortadan kalkması sayesinde eklemlerin daha çok hareket edebildiğini belirtiyor. Şener, "Bu nedenle bacak eklem sorunlarında yüzme yürümeden daha faydalı bir spor. Ayrıca yüzmenin pek çok egzersizden daha çok kalori yakımı sağladığı da ortadadır" diye konuştu.

Yüzmek için öncelikli olarak güneşten faydalanılabilecek açık ortamların tercih edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Şener, "Güneşli havada yüzmek aynı zamanda güneşin yararlı etkilerinden de faydalanmak ve D vitamini depolamak mümkün. Bu nedenle yaz aylarında mümkün olduğunca güneş gören açık ortamlar tercih edilmeli. D vitamini sadece kemik sağlığı için değil, metabolizma ve ruh sağlığı açısından da faydalı bir vitamin" diye konuştu.
Konular Kadın / Bakım