Zarrab davasının savcısının karanlık mazisi!

FETÖ işbirliğiyle Türkiye’ye karşı kumpasa dönüşen Zarrab davasının savcısı Joon H. Kim dosyasını Akşam Gazetesi açtı. Geçmişi rüşvet ve hukuk skandallarıyla dolu olan Kim’in adı birçok dolandırıcılık vakasına karışmış!

Zarrab davasının savcısının karanlık mazisi!
Akşam'ın haberine göre New York Güney Bölge Mahkemesi’ndeki görevine ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevine son verilen Preet Bhrara’nın yerine Reza Zarrab davasına bakan savcı Joon H. Kim’in geçmişteki suç dosyası kabarık çıktı.

Bizzat FETÖ bağlantısı deşifre olan Bharara’nın önerisiyle bu göreve getirilen Kim’in hem kişisel hukuk kariyerindeki skandallar hem de bir dönem yöneticiliğini de yaptığı hukuk firmasındaki skandallar tarafsız kalamayacağının en açık delili oldu.

İşte o skandallar:

1- TANIĞI PARAYLA KANDIRMIŞ

2006 ila 2013’te Gottlieb Steen & Hamilton’da çalışan Kim’in adı büyük bir rüşvet skandalına karıştı. 2007’de alınan büyük bir davada Kim’in şirketi, Kensington International şirketine karşı Kongo hükümetini temsil ediyor ve 57 milyon dolar talep ediyordu. Kim ve arkadaşları davanın en önemli tanığı işadamı Medard Mbemba’ya para karşılığında ifadesini değiştirmesini teklif etti. Ol ay açığa çıktı, Kim’in hukuk şirketine para cezası kesildi, avukatlar uyarıldı.

2- ARJANTİN’İ RESMEN SATTI

Hukuk şirketi 2013-2014’te Arjantin hükümetinin dış borçlarının tanzim edilmesi adına ABD ticaret mahkemelerinde boy gösterdi. 2013’teki duruşmada hukuk şirketinin avukatları ABD mahkemelerinden Arjantin aleyhinde bir karar çıkması durumunda ülkenin bu karara itaat etmeyeceğini açıklayarak resmen müvekkilini sattı. Ardından Arjantin yönetiminden jet yalanlama geldi.

3- MÜVEKKİLİNİ DOLANDIRDI

2014’teki duruşmada Kim Joon’un bizzat yöneticilerinden olduğu şirket bu kez müvekkillerini değil kendi maddi çıkarlarını gözettiği için dolandırıcılıkla suçlandı. Skandalı ise 2013 Ocak ayında Kanada’da yayınlanan Toronto Globe and Mail ortaya çıkardı. Buna göre Kanadalı telekomünikasyon ekipmanları üreticisi Nortel, Kim’in hukuk şirketinin avukatlık, fotokopi, yemek gibi masraflar için tek seferde 1,5 milyon doların üzerinde fatura kestiğini belirterek dolandırıcılıkla suçlamıştı.

Zarrab davasının tarafsızlığına gölge düştü

Savcı Joon Kim’in bir dönem yöneticilerinden olduğu hukuk firmasının skandalları Kim görevi bıraktıktan sonra da devam etti. Hem dahil olduğu davalardaki sicili hem de bir dönem yöneticisi olduğu firmanın genel sicili son derece bozuk olan Joon Kim’in göreve nasıl getirildiğ büyük bir soru işareti olarak şaibesini koruyor. Bu durum Zarrab davasının da tarafsızlığına gölge düşürdü.

Davanın hakimi FETÖ sempozyumunda

Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla’ya açılan davanın hâkimi Richard Berman’ın 3.5 yıl önce FETÖ’nün düzenlediği sempozyumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı ve örgüt üyesi polislerle savcılara destek verdiği ortaya çıkmıştı. FETÖ’nün 17 Aralık kumpasına dair fezlekesinin “kopyala yapıştır” yapılarak Zarrab iddianamesine konulmasının ise hiçbir yasal niteliği yok.