Zehir tacirlerinin 3 korkulu rüyası

Belçika kurtları Zeus, Ben ile labrador cinsi Yaman, Antalya polisinin uyuşturucu tacirlerine karşı en büyük silahı oldu.

Zehir tacirlerinin 3 korkulu rüyası
Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre hassas burunları sayesinde, piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan uyuşturucu yakalayan dedektör narkotik köpekleri zehir tacirlerinin peşini bırakmıyor.

Vatandaş ile torbacı arasındaki bağı koparmak için 24 saat esasına göre mesai yapan köpeklerin başarısı rakamlara da yansıdı. Antalya'da, "Mahşerin 3 Atlısı" lakabıyla anılan Zeus, Ben ve Yaman torbacı zulalarının yüzde yüzünü imha etti. Bin 93 operasyonda, bin 507 zehir taciri yakalandı, 509 kişi tutuklandı. Zeus, Yaman ve Ben'in katıldığı operasyonlarda 15 ay içinde toplam 1 ton 137 kilo esrar, 61 kilo eroin, 4.5 kilo kokain, 28 bin ecstasy, 784 gram bonzai, 244 bin de captagon hap ele geçirildi. Uyuşturucu ile Şube Müdürlüğü bünyesinde Yaman'a Veysel Kürşat Atalay, Zeus'a Abdullah Övünç ve Ben'e ise İbrahim Köksal eğitim veriyor. Hassas eğitimleri olan köpeklerin beslenmelerine de özen gösteriliyor.

ÖZENLE BAKILIYORLAR

Uyuşturucunun kokusunu metrelerce uzaktan alabilen köpeklerin haftalık ve aylık temizlik ile veteriner bakımları da aksatılmadan yapılıyor. Komutlara harfiyen uyan ve bugüne kadar hiç hata yapmayan köpekler, insanlardan uzak tutuluyor. Yaklaşık 7 yıldır görev yapan köpekler, özellikle Antalya Havalimanı dış hatlar terminalinde valizlerinde uyuşturucu sokmaya çalışan yerli ve yabancı zehir tacirlerine göz açtırmıyor.