Zeynep Gülmez: "Kezban bana uzak biri değil"

‘Yalaza’ dizisinde gel-git akıllı Kezban’a hayat veren Zeynep Gülmez, “Canlandırdığım karakter bana uzak biri değil, o yüzden fazla zorlanmadım” dedi.

Zeynep Gülmez: "Kezban bana uzak biri değil"
Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

- Kezban nasıl bir karakter?

Neşeli, güçlü, ailesine bağlı ve dürüstlükten yana. Haksızlık karşısında deliren biri. Biraz da dedikoducu... 
 
- Rol için nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?

Dizilerde senaryonun gelecekteki belirsizliğinden dolayı, aslında oynadıkça karakterinizi çıkarıyorsunuz. Her bölüm daha da içine giriyorsunuz rolün. Kezban bana uzak biri değil, o yüzden fazla zorlanmadım. 
- Kezban, bir Almanla evli. Siz de aşk için Müslüman olmayan biriyle evlenir misiniz?

Neden olmasın? Önemli olan huzurlu bir evlilik. Kezban gibi bu duruma takılmam.  

- Yeniden evliliği düşünüyor musunuz?

Evlilik zor bir kurum, içindeyken daha iyi anladım. Hele ki, bizim gibi düzensiz işi olanlar için daha zor. İlişkiler fazlasıyla fedakârlık ve emek istiyor. Bunu sadece bir taraf yaparsa, yorucu bir hale döner.

- Dizi Sakarya'da çekiliyor. Set dışında neler yapıyorsunuz?

Doğasına hayran kaldım. Mis gibi dağ havası, metropolden çok uzak, sakin ve küçük bir yer. Bol bol yürüyüş yapıyorum, köpek ve kedileri besliyorum.

- Son zamanlarda diziler kısa sürede final yapıyor. Oyuncu olarak nasıl etkileniyorsunuz?

Dizilerde onlarca insan çalışıyor ve büyük emek harcanıyor. Sıcak evlerinden uzak, gece gündüz demeden herkes özveriyle çalışıyor. Ne olursa olsun, bu emeğin karşılığını bekliyor insan. Alamayınca, proje az izlenince de mutsuz oluyor. Oyuncuların motivasyonları düşebiliyor. Dizilerin kısa sürede bitmesi, yıpratıcı bir durum. 

- Oyunculuk hayatınızın neresinde yer alıyor?

Zaten hayatımın yarısından fazlasını kaplamış durumda. Yani uzun bir süredir oyunculuk yapıyorum. Hem tiyatro, hem dizi dönüşümlü devam ediyor. Sahne, büyülü bir dünya ve bağımlılık yapıyor.

- Son dönemde komedi projelerinde yer alıyorsunuz. Kendinizi komediye yakın hissediyor musunuz?

Aslında yakınlık değil, bazen denk gelebiliyor. Dram oynuyorsanız hep dram işleri gelir size, komedide de aynı şekilde. Eskiden dram işlerindeyken, şimdilerde komik ve sıcak kasaba projelerinde yer alıyorum.

‘Hiçbir dönem tiyatroyu bırakmadım’

- Oyunculukta ne gibi hayalleriniz var?

Sinemada yer almak, içimde ukde. İyi bir rolle beyazperdede kendimi göstereceğime inanıyorum. Bir de tek kişilik oyun yazma planım var. Eğer yazabilirsem, sahnelemeyi düşünüyorum. 

- Ekrana ara verdiniz. O dönemde neler yaptınız?

Hiçbir zaman tiyatroyu bırakmadım. Ben bıraksam bile tiyatro beni bırakmaz. Sadece bu sene Sakarya’da çekimler olduğu için teklifleri reddetmek zorundaydım. 

- Yıllar geçmesine rağmen güzelliğinizi koruyorsunuz. Bunun sırrı nedir?

Bunun tek sırrı, kendinle arkadaş olmak. Kendimi hiç sıkmam, onu beslerim, bakarım ve eğlendiririm. Kendiyle mutlu olan insanlardan biriyim. 
Konular Röportaj