Zeytin Dalı Harekatı'nda gece saatlerinde neler yaşandı?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK//PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek için 'Zeytin Dalı Herakatı' başlattığını duyurdu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda gece saatlerinde neler yaşandı?
Vatan'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Afrin operasyonu sahada fiilen başladı" açıklamasının ardından Türk savaş uçakları Afrin'deki hedefleri vurmaya başladı. TSK, harekatın adını "Zeytin Dalı" olarak duyurdu.

SAAT SAAT TÜM GELİŞMELER...

05.00  ESAD'DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM


Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK’ya  yönelik başlattığı askeri harekatın ardından Beşşar Esed rejimi, Halep  merkezindeki örgüt unsurlarının Afrin’e yardım göndermesinin önünü açtı. Esad rejimi, terör örgütünün işgalindeki Şeyh Maksud mahallesinden Afrin’e  takviye gönderebilmesi için kara yolundan geçiş imkanı sağlıyor. Örgüt, rejimin izniyle Halep merkezi Afrin'e bağlayan Nubul Zehra kara  yolunu kullanmaya başladı. Şeyh Maksud mahallesinden çok sayıda PYD/PKK’lı, mühimmat yüklü  araçlarla Afrin yönünde ilerliyor.

04.50- CENTCOM’DAN AFRİN AÇIKLAMASI

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, "Afrin'in kendileri için bir operasyon alanı olmadığını" ve "Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyon konusunda kendilerine bilgi verdiğini" kaydetti.

03.18 - SEVKİYAT TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında Afrın bölgesine askeri sevkiyat sürüyor.  Doğu ve batı illerinden Kilis’e gelen tanklar ile fırtına obüs topları askeri araçlar, geniş güvenlik önlemleri altında Suriye’ye geçiş yapıyor. Peyder pey tankların Suriye’ye geçişleri sürüyor.

03.01 - KİLİS VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, yaptığı açıklamada, "4 noktaya roket isabet etti. Can kaybı yok, bir kişinin yüzüne cam parçası isabet etti." dedi.

Tekinarslan, angajman kuralları gereği roket atılan bölgeye güvenlik güçlerinin misliyle karşılık verdiğini kaydetti.

01.50 - ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ

TSK'nın Afrin operasyonu kapsamında Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde ve bazı sınır mahallerinde Zeytindalı Harekâtı’na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızın korunması için özel güvenlik bölgesi oluşturuldu. 15 gün sürecek olan özel güvenlik bölgesi uygulamasında bu bölgeye girişin kolluk kuvvelerinin iznine bağlı olduğu belirtildi.

01.40 - KİLİS'E ROKET DÜŞTÜ

Kilis kent merkezinde bir mahalleye 3 roket düştü.  Ekrem Çetin Mahallesi'nde saat 01.40  civarında Suriye tarafından birkaç dakika arayla ateşlendiği belirtilen roketler,  iki ev ve bir iş yerine isabet etti.
Can kaybının meydana gelmediği olayda binalarda hasar oluştu. Bölgeye  sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonra sağlık ekipleriyle  olay yerinde inceleme başlattı.

01.15 - ÇOK SAYIDA TÜRK KOMANDOSU SINIR BİRLİĞİNE KATILDI

Zeytin Dalı Harekatı'na katılacak olan komandoların bulunduğu çok sayıda otobüs, Hatay'ın Hassa ilçesindeki sınır birliğine vardı.

01.11 - AFRİN'E 40 DAKİKADA 20 ATIŞ

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait fırtına obüslerinin Afrin'deki hedeflere 40 dakikada 20 atış yaptığı bildirildi.

00.20 - TSK OBÜSLERLE VURUYOR

Türk ordusu, terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik obüs atışları gerçekleştiriliyor.

00.11 - ŞİDDETLİ PATLAMA

Afrin'de geceyarısı şiddetli bir patlamanın meydana geldiği bildirildi. Yaşanan patlamanın Kilis'ten de hissedildiği ifade edildi.

23.36 TÜRK KOMANDOLARI REYHANLI'YA GETİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen 3 otobüs komando da sınır birliklerine sevk edildi.

23.03 ORG. AKAR: "ZEYTİN DALI HAREKAT'I MEŞRU MÜDAFAADIR"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nın komuta merkezinde açıklama yaptı. Akar, "Zeytin Dalı Harekat'ı meşru müdafaadır" dedi.

22.53 KAHRAMAN: "HUKUKA UYGUN"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Uluslararası hukuka uygun olan harekatın tek hedefi terör örgütleri ve teröristlerdir." dedi.