'Zeytinimi kesme' dediler, yakıp ısındılar!..

Zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki göstermek üzere Yırca Köyü'ne giden, aralarında Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven'in bulunduğu çevreci grubun, ısınmak için kesilmiş zeytin ağaçlarından ateş yakması şaşkınlık yarattı.

'Zeytinimi kesme' dediler, yakıp ısındılar!..
Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre Manisa'nın Soma ilçesinde zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren aralarında Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven'in de bulunduğu grup, eylem sonrası yeni kesilmiş zeytin ağaçlarından yakılan ateşte çay yapıp içti.

Soma'nın Yırca Köyü'ndeki zeytin ağaçlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilmesi üzerine köylülerin tuttuğu nöbette 46. güne girildi. İzmir, Manisa ve Çanakkale başta olmak üzere çeşitli il ve ilçelerde örgütlenen çevreciler de köylülere destek olmak için Yırca Köyü'ne gitti.

Ağaçların kesilmemesi için köylülerin yanında olduklarını söyleyen ve 29 Ekim tarihini de 'Zeytin Hasadı Günü' olarak ilan eden çevreciler yaptıkları açıklamanın ardından eylemlerine son verdi.

Yorgunluk attılar

Etrafa çeşitli pankartlar asan çevreciler, günün yorgunluğunu ise yeni kesilmiş zeytin ağaçlarının dallarını yaktıkları ateş etrafında attı. Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven'in de aralarında bulunduğu çevreci grubun uğruna eylem yaptıkları ağaç dallarının ateşinde ısınıp çaylarını demlemeleri şaşkınlık yarattı.

Köylülerin zeytin nöbetine destek için Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Salihli Çevre ve Toplumsal Dayanışma Derneği, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Çanakkale Çevre Platformu, 'Kuzey Ormanları Savunması' adlı grup, Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, Bergama Çevre Platformu ve Greenpeace üyelerinden oluşan çevreci gruplar Yırca Köyü'nde bir araya geldi.