Ümit Zileli'den "gözaltı" açıklaması!

Gazeteci - yazar Ümit Zileli, 21. İzmir Kitap Fuarı’na katılmak üzere geldiği İzmir’de hakkındaki ‘yakalama’ kararı nedeniyle gözaltına alındı.

Zileli'den "gözaltı" açıklaması!
Hürriyet'te yer alan habere göre Ümit Zileli, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. Zileli, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Aslında komik bir durum. Birkaç yıl önce bir televizyon programında, ‘işkenceci’ diye bilinen, bu şekilde ün kazanmış şu an hayatta olmayan Diyarbakır Cezaevi eski Müdürü hakkında işkenceci demiş olduğum için oğlu, ‘babasının aziz hatırasına hakaret ettiğim’ gerekçesiyle davacı olmuş.

Tabii Alaska’da falan oturuyorum, o yüzden beni bulamamışlar. Sabah saat 05.30 sıralarında kaldığım otelden beni aldılar. Adliyeye sevk edildim. İfademi verdim. Gazeteci olduğumu, kamuoyunu bilgilendirmekle yükümlü olduğumu, bu kişi hakkında ‘işkenceci’ olduğuna dair binlerce yazı ve kitap olduğunu hatta belgesellerin bile olduğunu söyledim. Serbest bıraktılar.

Hakkımda dava açılmış fakat bizim haberimiz olmadığından ve hakkımda yakalama kararı çıkartılmış. Bu kadar ilkel olunmaz, önemli olan o.”