Zirvede denge değişti!

Lider Başakşehir’le karşılaşan Fenerbahçe, Fernandao’nun 32 ve 56. dakikada attığı gollerle 3 puanı aldı. Galatasaray bugün 3 puan alırsa liderlik koltuğuna oturacak.

Zirvede denge değişti!
Yeni Şafak'tan Ergün Balcı'nın haberine göre Süper Lig'de dün 100. maçına çıkan Fernandao, 2 yıl aradan sonra bir maçta 2 gol attı. Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'de en son 24 Ocak 2016'da F.Bahçe'nin Çaykur Rize'yi 2-1 yendiği maçta 2 gol atmıştı. Bu sezon Süper Lig'de 7. maçını oynayan Fernandao, gol sayısını da 3'e yükseltti.

Haftanın kritik maçında Fenerbahçe, Başakşehir’i ligde 31 maç sonra evinde yenen ilk takım oldu. Fernandao’nun golleriyle sahadan galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, puanını 41’e yükseltirken lider Başakşehir ise 43’te kaldı. Bu sonucun ardından Galatasaray, bugün Antalyaspor'u yenmesi halinde zirvenin yeni sahibi olacak.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında konuk olduğu lider Medipol Başakşehir'i 2-0 yendi. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Fernandao (2) kaydetti. Şampiyonluk yarışında kritik bir virajı 3 puanla geçen Fenerbahçe, zirve ile arasındaki puan farkını da 2'ye indirmeyi başardı. Turuncu-lacivertlilerin sahasındaki 31 maçlık yenilmezlik serisine son veren sarı-lacivertliler, rakibini 2010'dan beri de ilk kez yendi. F.Bahçe, ligde oynadığı son 13 karşılaşmasında da mağlup olmazken, kupa da dahil olmak üzere yenilmezlik süresi 20 maça çıktı. Maçın ilk tehlikeli atağını Fenerbahçe geliştirdi. 2. dakikada Giuliano'nun şutu ters köşeden az farkla auta gitti. 19'da Fenerbahçe direğe takıldı. Gökhan'ın pas hatasında araya giren Dirar'ın penaltı noktasına çıkardığı topta Giuliano'nın gelişine çektiği şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. 32'de sarı-lacivertliler öne geçti. Giuliano'nın pası ile sol çaprazda topla buluşan Fernandao'nun ceza sahası içine girip ters köşeye gönderdiği sert şut ağlarla buluştu: 0-1. 45'te gelişen Başakşehir atağında Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortada Chedjou'nun ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunu kaleci Volkan Demirel uzanarak kornere çeldi. 56'da Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Isla'ın sağ kanattan arka direğe doğru yaptığı ortada, pozisyonu iyi takip eden Fernandao, bu kez kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-2. 65'te Giuliano'nun çektiği sert şutu Volkan Babacan kornere çeldi. 82'de Aatif'ın ara pasında sol çaprazda topla buluşan Dirar'ın ters köşeye doğru gönderdiği şutu Volkan Babacan ayaklarıyla çeldi. 85'te İrfan Can'ın soldan kullandığı serbest vuruşta Adebayor'un gelişine sert şutu yan ağlarda kaldı.

Başakşehir sarı-lacivert

F.Bahçe'nin Başakşehir deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyetin ardından sürpriz bir detay ortaya çıktı. F.Bahçe teknik heyeti, Başakşehir deplasmanında turuncu olan soyunma odasını motivasyon için duvarlara sarı-lacivert kağıt ve atılan gollerin fotoğrafları asıldı. Statta adeta Kadıköy ortamı hazırlatıldı.

Volkan: "Skor 5-6-7 olabilirdi"

Kaleci Volkan Demirel, "Başakşehir karşısında farkı kaçırdık. Skor 5-6-7 gibi olabilirdi" dedi. F.Bahçe kalecisi, taraftarlara verdiği mesajda "Şampiyon olmak istiyorsak, kenetlenmeliyiz" derken, Beşiktaş'ın erteleme talebiyle ilgili soruya ise, "Biz geçmişte istemedik, onlar da bir zahmet istemesinler" cevabını verdi. Volkan, maçta yardımcı hakeme küfretmediğini de söyledi.

Şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz

Başakşehir'in, ara transferde Barcelona'dan kadrosuna kattığı Arda Turan, Zeytin Dalı Harekatı şehitleri için anlamlı bir mesaj paylaştı. Arda, Twitter hesabından, "Afrin'de şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin. Bu vatan uğruna verdikleri canın hakkını ödeyemeyiz, mekanları cennet olsun" paylaşımını yaptı. G.Saraylı Gomis de sosyal medyadan 11 şehidin ismini yazdığı bir mesaj paylaşarak, "Başın sağolsun Türkiye'm" ifadelerini kullandı.

Giuliano ve Neto döndü

F.Bahçe'de sakatlığı sona eren Neto 3 maç sonra 11’e döndü. Göztepe maçında omzu çıkan ve tedavisinin ardından geçen hafta çalışmalara başlayan Giuliano da 11’de sahaya çıktı. Brezilyalı yıldızın dönüşüyle Alper yedek soyundu. G.Birliği maçında 11’de oynayan Valbuena da yedek kulübesinde oturururken, 11’de Aatif şans buldu. Fernandao ise Başakşehir mücadelesiyle ligde 100. maçına çıktı.

Kocaman: "Lig yeniden başladı"

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Lig yeniden başladı" dedi. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Kazanmak zorundaydık. Lig yeniden başladı şimdi. Sadece bizim adımıza değil. Beşiktaş, Trabzon, G.Saray için de. Başakşehir'i de içinde yeniden başladı. Ligin en organize takımına karşı oynadık. Sadece önde baskı kurmadık, oyunu bir bütün olarak oynadık. Maçın sonuna kadar düşündüğümüz ana planı uyguladık. Başakşehir’in rahat hareket etmesine imkan vermedik. Sezona damga vuran şey, bireysel hatalarımız. İkincisi geç kurulduk. Üçüncüsü de, diğer rakiplere göre hakem hatalarının aleyhimize daha çok olduğunu görüyoruz. Bunlara bakınca, puanımız iyi gözüküyor" dedi.

Beşiktaş’ın erteleme talebinde bulunduğu yönündeki soru üzerine Kocaman, “Bu sezon başında yapılmış bir fikstür. Dolayısıyla kadrolar da buna göre yapılıyor. Bence karar alınacak bir durum yok. Federasyonun bunu dikkate alacağını düşünmüyorum. F.Bahçe maçının ardından tekrar bir Bayern Münih maçı olsa, o zaman ulusal düşünerek bu kararı desteklerim” yorumunda bulundu.
Konular Spor Haberleri