Zuhal Topal Acun Ilıcalı'yı bombaladı!

FOX TV'deki Zuhal Topal'la Sofrada programının TV8'deki "Yemekteyiz" programından kopya olduğu iddia edildi. Acun Ilıcalı, Zuhal Topal'ı "emek hırsızı" ilan etti... Zuhal Topal zehir zemberek bir açıklama ile cevap verdi.

Zuhal Topal Acun Ilıcalı'yı bombaladı!
MedyaRadar'ın haberine göre Fox TV'nin yeni sezondaki iddialı yarışması Zuhal Topal'la Sofrada'nın formatının TV8'deki Yemekteyiz programından çalıntı olduğu iddiaları gündeme gelirken, Acun Ilıcalı'nın ardından Zuhal Topal ve Dual Medya'dan da ortak bir açıklama geldi:

"Dual Medya Prodüksiyon tarafından yapımı gerçekleştirilen 'Zuhal Topal'la Sofrada' programına ilişkin olarak, sosyal medya aracılığıyka yönetilmiş haksız ithamlarla ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Dual medya, yurtdışına ihraç edilmekle başka ülkelerde de yayınlanan 'Momsters/Mutfakta bir gelin' formatının hak sahibi, Global Telif Yapım A.Ş. ile akdetmiş olduğu Format Lisans sözleşmesine istinaden, format bedelini de ödemek suratiyle 'Zuhal Topal'la Sofrada' programının prodüksiyonunu gerçekleştirmektedir.

Gelinler ve kayınvalidelerin yarıştığı 'Zuhal Topal'la Sofrada' programı, sunduğu tüm programları başarıya taşıyan Sayın Zuhal Topal'ın özgün sunumuyla yayınlanmakta olup, üzülerek belirtmek isteriz ki, 37. bölümü yayınlanmış olan programın yakalamış olduğu başarının ardından dile getirilen bu iddialar tümüyle gerçeklikten uzak ve hukuki dayanaktan yoksundur.

Programların ismi, sunucuları, yarışmacıları, dekorları başta olmak üzere formatını oluşturan her hangi bir temel unsurunda, intihal yahut benzerlik söz konusu değildir.

Bu sebeplerle, tüm yöneltilmiş iddialar ve emek ve fikir hırsızlığı ifadesiyle yöneltilmiş haksız ithamlar karşısında, iddia sahiplerine karşı gerekli tüm hukuki yollara başvurulmaktan imtina edilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz."


Zuhal Topal Acun Ilıcalı'yı bombaladı!