Abinin gözyaşları

Kayseri İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Tülay Taşdemir, okul yolunda karşıdan karşıya geçerken kamyonun çarpması sonucu, feci şekilde can verdi.

Kocasinan ilçesi Oruçreis Mahallesi'nde Nuh Nuhoğlu İlköğretim Okulu önünde, yaya geçidi işaretinin bulunduğu  Ayancık Caddesi'nde meydana gelen kazada, Selim Karadoğan'ın kullandığı Kocasinan Belediyesi'ne ait 38  PT 458 resmi plakalı kamyon, belediye halk otobüsünden indikten sonra karşıya geçen ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Tülay Taşdemir'e çarptı. Kamyonun arka lastiklerinin arasında yaklaşık 10 metre sürüklenen minik Tülay, feci şekilde can verdi. Talihsiz öğrencinin okul çantası da yolun ortasında kaldı. Kazayı duyup gelen Tülay Taşdemir'in ağabeyi, aynı okulda okuyan Savcı Taşdemir, uzun süre gözyaşı döktü. Çevredekiler tarafından güçlükle sakinleştirilen ağabey Savcı Taşdemir, sık sık eğilerek, kamyonun altındaki kardeşine ait cesede baktı. Kazayı öğrenen Taşdemir'in yakınları da karlar üstüne yatarak, sık sık da kamyonun altındaki üzeri beyaz bir battaniye ile örtülü cesede baktı. Kaza yerindeki mahalleli de okulun bulunduğu caddede sbir yılda 10'a yakın kazanın yaşandığı, belediyenin önlem almasını istediler. Belediye ait kamyonun ilerde Asfalt Şantiyesi'ne gittiğini, her gün çok sayıda kamyonun okul önünden hızlı bir şekilde geçerek, zaman zaman da öğrencilere çarptığı ileri süren mahalelliler, belediyenin yapılan hız kesici bariyerleri de kaldırdığı için tepki gösterdiler.

MUHTARA DAYAK

Kaza yerinde gerginliğin artması üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın bilgisi doğrultusunda Tülay Taşdemir'in cesedi, hastane morğuna kaldırıldı. Bu arada, Oruçreis Mahalle muhtarı Necdat Ceylan, bir mahalleliden yerdeki ceset parçalarını toplamasını için kürek verdi. Taşdemir'in yakınları, önce toplayan mahalleliye ardından muhtara tepki gösterdi. Muhtar, Taşdemir'in yakınlarının tarafından yumruklandı. Muhtar ve yakınlarınn kavgasını, polis ve çevrediler ayardı.

Küçük kızın ailesinin Kars´ın Sarıkamış ilçesinden 1 yıl önce Kayseri´ye geldiği öğrenildi. Ailenin yakınları terörden kaçıp trafik terörüne çocuklarını kurban verdiklerini idda ettiler.

DHA

Metin Arolat, 52 yaşında hayatını kaybetti Oyuncu Emrah Altıntoprak hakkında son dakika gelişmesi Cezaevinden çıkan Bahar Candan: "Özüme döndüm" Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı! İtirafçı: "Katil, amca Salim" Melisa Aslı Pamuk ile Yusuf Yazıcı’nın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu