Altın Portakal Ödülünü paylaşan iki usta oyuncudan duygulandıran sözler

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü paylaşan Nur Sürer ve Binnur Kaya İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre bu yıl 61. kez düzenlenen Antalya Film Festivali’nin kapanış gecesinde en iyiler ödüllerine kavuştu. Şebnem Dönmez’in başarılı sunumu ve güzelliğiyle güç kattığı törende "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" sinema ve dizi dünyamızın iki değerli ismine Nur Sürer ve Binnur Kaya’ya verildi.

Ödülü jüri üyesi Gökçe Bahadır şu sözlerle açıkladı:

“Öyle iki kadın vardı ki, biz o iki kadına da ödül vermeyi çok istedik. O yüzden bu dalda iki ödülümüz olacak. Toplumumuzda çok farklı yerlerden gelen iki kadını çok farklı şekillerde temsil eden iki hikayenin iki güçlü kadını öyle kadınlar ki ve öyle performanslar ki gerçekten ödüllendirmek istedik. 'Ayşe' filmindeki performansıyla Binnur Kaya ve 'Mukadderat'taki oyunculuğuyla Nur Sürer…”

45 yıllık sanat hayatında beraber çalıştığı yönetmenleri anan Nur Sürer ödülünü değersizleştirilmeye çalışıldığını belirttiği Yılmaz Güney’e ithaf etti.

Binnur Kaya da “Böyle bir ödülü Nur Sürer gibi hayran olduğumuz bir sanatçıyla paylaşmak ayrıca çok onur verici çok teşekkür ederiz. Hayatını sevdiklerine adayan ve hayatını göz göre göre kaybeden tüm kadınların adına almak isterim ödülü… Kadınlar kadınlar seslerini çıkardılar, birlik oldular. Bağırdılar yardım istediler ve bu duyuldu. Duyulmamasına imkan yok. Aynı zamanda görüldü. Görülmemesine imkan yok. Artık daha ne yapılabilir, kadınlar yapmaları gerekeni yaptı. Şimdi konuşmak değil eyleme geçmek zamanı… Yapılması gerekeni yapması gerekenlerden bekliyoruz acil bir şekilde...”  derken Nur Sürer “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sözleriyle başarılı oyuncunun sözlerini tamamladı.

Binnur Kaya ayrıca “İstanbul sözleşmesi kadını, çocuğu, aileyi, erkeği, insanı koruyan bir sözleşme… İstanbul’da imzalandığı için ve ilk imzalayan ülke olduğumuz için adı İstanbul Sözleşmesi… Keşke sahip çıkabilsek… Çok teşekkürler…” diye konuştu.

Bilim onayladı: Dünyanın en yakışıklı 10 erkeği belli oldu Güler Ökten'den son dakika haberi Ünlü çift süper lüks otomobille gecelerde görüntülendi Serkan Çayoğlu gecelerde panikledi Hande Erçel ve Afra Saraçoğlu'nun piştisi gündem oldu Şeyma Subaşı model aşkıyla gününü gün ediyor