AtlasGlobal iflasını açıkladı!

Korona virüs salgını havacılık sektörünü de vurdu. Ünlü hava yolu şirketi AtlasGlobal'in iflas ettiği açıklandı.

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilediği havacılık sektöründen bir kötü haber daha geldi.  Son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunları atlatamayan AtlasGlobal'in resmen iflas ettiği duyuruldu.

Para Dergisi'nin haberine göre iflas sürecinin hikayesi birkaç yıl öncesine dayanıyor. İş insanı Ali Murat Ersoy'a ait olan AtlasGlobal Havacılık uçuşlarını durdurmuş ve firma ekonomik gerekçelerle tarifeli seferlerine 26 Kasım-21 Aralık 2019 tarihleri arasında ara vermişti.

Firma 26 Kasım'da iş ortaklarına gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yakın geçmiş dönemin olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekonomik yük ve 2019 Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı'na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır.

Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz" 

Şirket bu açıklamalardan sonra tekrar seferlere başlasa da bunlar sürekli olmadı.

Gerek piyasa koşulları gerekse mali sıkıntı aşılamadı. 2020 başında çalışanlarına gönderdikleri bir yazı ile iflas başvurusunda bulunulacağı kamuoyuna açıklanmıştı.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen 17.06.2021 tarih ve 2020/15 Esas sayılı dava ile ilgili karar verilmiş. Mahkeme heyetinin 17 Haziran 2021 saat 14.21'de aldığı karar ile AtlasJet resmen iflas etti. Müflis şirketin tasfiye işlemleri için de Bakırköy 1. İcra Müdürlüğü görevlendirildi.

2001 yılında kurulmuştu

Atlasjet, 14 Mart 2001 yılında Türkiye'de "Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı" gerçekleştirmek üzere kuruldu.

İlk uçuşunu 1 Haziran 2001 tarihinde gerçekleştirdi. İç ve dış hat tarifeli uçuşlarına 2004 yılında başlayan şirket Türkiye'de IOSA sertifikalı ilk IATA üyesi özel hava yolu oldu. İki uçak ile faaliyete başlayan AtlasJet'in 2018'de filosunda 16 uçak vardı.

Şirket dar boğaza girmeden önce 35 farklı ülkede 50'den fazla noktaya uçuyordu. Türkiye içerisinde ve Asya, Rusya, BDT Bölgesi, Orta Doğu ve Avrupa'ya tarifeli uçuşlar yapıyordu.

Wanda Nara'dan U dönüşü: Rapçi sevgilisinden ayrıldı, fotoğrafları paylaştı! Ferdi Tayfur her çocuğuna 600’er milyon TL miras bıraktı Ferdi Tayfur'un yeğeni Şirin Gözalıcı: "O kişi ben değilim" Tan Sağtürk, ani bir kararla eşinden boşandı Fatih Tutak - Ezgi Eyüboğlu kavgasının nedeni eski sevgili çıktı! Serenay Sarıkaya'dan şaşırtan Mert Demir atağı