ATM’lerde yeni döneme geçiliyor: Artık bu banknotlar kullanılmayacak

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ATM'lerde yeni dönemin 2025 yılında başlayacağını paylaştı. Babuşcu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "2025 yılı başından itibaren sadece 200 TL banknot yerleştirecekler" dedi.

Ekonomim'in haberine göre enflasyon yüksekliği ve dövizdeki dalgalanmalar Türk Lirası’nın günlük kullanımındaki değerini negatif yönde etkiliyor. TL’nin alım gücünde düşüş yaşanıyor. 

Enflasyonun etkisiyle piyasada 10, 20 ve 50 liralık banknotların kullanımında azalma yaşanıyor.

Bu durumun sonucu olarak, bankalar ATM’lerinde para akışını sağlamak için yalnızca 100 ve 200 liralık banknotlar bulundurmayı tercih ediyor.

Küçük değerli banknotların azalması, nakit işlemlerde önemli bir değişimin de sinyalini veriyor. 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve akademisyen Şenol Babuşcu, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Şenol Babuşcu, bankaların 2025 yılı için ATM’lere konulacak paralarla ilgili planlarını sosyal medya hesabından duyurdu.

ATM'LERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Babuşcu, bankaların 5, 10, 20 liralık banknotlardan sonra artık 50 liralık banknotları da ATM’lerden kaldırdığını hatırlattı. 

Şu anda ATM'lerde yalnızca 100 ve 200 liralık banknotların kullanıldığını belirten Babuşcu, bu değişikliğin 2025'te daha da yaygınlaşacağını ifade etti.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun iddiasına göre, 2025 itibarıyla ATM’lere artık 100 liralık banknotlar da konmayacak, yalnızca 200 liralık banknotlar kullanılacak.

Bu durum, nakit işlemlerde önemli bir değişiklik yaratacak.

Ahu Tuğba'nın cenaze töreninde dikkat çeken anlar Ünlü çiftin cinsiyet değiştiren çocukları Ayda hakkında yeni gelişme Maggie Smith'in ölümü üzüntü yarattı 31'inci Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu 'Kötü Kan' dizisiyle ilgili şaşırtan haber Sümeyye Aydoğan'dan hem dil eğitimi, hem tatil