Bakan Yerlikaya’dan flaş açıklama

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi.

NTV'nin haberine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı. İki teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Görüntülerden iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırı sonrasında, özel hareket tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

Terör saldırısına yönelik soruşturmada, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 savcı görevlendirildi.

BAKAN YERLİKAYA: 1'İ KADIN 1'İ ERKEK 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin göz bebeği TUSAŞ'a maalesef bir terör saldırısı olmuştur. Haberi alır almaz jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya geldi. Biri kadın bir erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var. Yaralılarımızda 3'ünün durumu ağır.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu aziz milletimizle paylaşacağız. TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aziz milletimize geçmiş olsun.

İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Milli birliğimize, beraberliğimize kim pusu kuruyorsa hiç durmadan duraksamadan bunların nefeslerini keseceğiz. Bizim birliğimiz, kardeşliğimiz her zaman galip gelecektir."

‘Diddy’ lakaplı rapçi hakkında 7 yeni dava açıldı Reha Muhtar isyan etti: "Her şeyimi elimden aldılar" Ünlü oyuncu Tekin Temel 56 yaşında vefat etti Edvina Sponza - İbrahim Kutluay çifti kopamıyor Şarkıcı Kalben’in başı dertten kurtulmuyor! Şevval Sam'dan 5 milyon 300 bin liralık konser ücreti açıklaması