Botoks hakkında merak edilenler

Cildinizin kırışmasını engellemek ya da var olan kırışıklıklardan kurtulmak mı istiyorsunuz?

Sabah'ta yer alan habere göre tıptaki gelişmeler her geçen gün insanlığa en yeni teknolojileri sunuyor. Botoks da bu imkânların en başında geliyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk, botoksla ilgili merak edilenleri anlattı.

Botoks nasıl etki eder?

Botoks, kasların geçici olarak hareketini engeller. Botoks uygulaması nedeniyle hareket edemeyen kas bölgesinde, kasların sebep olduğu kırışıklık ve sarkmalar düzelir. Bu etki ortalama 3-6 ay sürer.

Botoks hangi bölgelere uygulanır?

•Yaşlılık belirtisi olan kaz ayaklarına
•Göz çevresi kırışıklıklarına
•Çatık kaş sinirli yüz ifadesi
•Alın ve kaş arası mimik kırışıklıklarına
•Dudak çevresi kırışıklıklarına
•Boyun bölgesi kırışıklıklarına
•Yanak sarkmalarına
•Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemelerine


Botoks ne zaman yaptırılmalıdır?

Eğer göz çevreniz genç yaştan itibaren gülerken kırışıyorsa, konuşurken veya bir şey okurken sürekli kaş çatma hareketi yapıyorsanız, alın çizgileriniz çok belirginse, kaşınız düşükse, yüzünüzde sarkmalar başladıysa Botoks adayı olabilirsiniz.

Botoks için uygun aday mısınız?

Botoks uygulamasında en iyi uygulama sonuçları 25-65 yaş arasında alınır. 65 yaş üzerindeki kişilerde mimik çizgileri dinlenme halinde bile belirgindir. Bu yaşlarda cilt gerdirme ameliyatları Botoks tedavisine göre daha faydalı sonuçlar verir.

Botoks etkisini hemen gösterir mi?

Botoks tedavisinin sonuçları 3-15 gün içinde ortaya çıkar. Tedavi etkinliği 4-6 ay devam edebilir. Tekrar edilen seanslarla tedavinin etkinlik süresi uzar. Botoks'un etkisi uygulandığı alanlarda ortaya çıkar. Bu görünümü devam ettirmek için botoks uygulaması gerekir. Tekrarlayan uygulamalarla tedavi sıklığı azalır.
Duygu Nebioğlu: "Babamın bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum" Ahmet Rıfat Şungar'dan sosyal medya isyanı Ediz Hun 84 yaşına bastı Ahu Yağtu yeni aşkını ilan etti Ege Karabenli, Mr. World 2024'ü kazanamadı Makyajcı fenomenlerin tehdit davası