Bu yaz 45 dereceyi hissedeceğiz!..

Bu yaz sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'dan hissedilen sıcaklığın nemle birlikte 45 dereceyi göreceğini söyledi.

Beklenen yaz geldi ama tahminler şimdiden korkutmaya başladı. Bu yaz sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'dan hissedilen sıcaklığın nemle birlikte 45 dereceyi göreceğini söyledi.

Orhan Şen, "Ben bu yaza kadar böyle bir tahmin görmemiştim. 90 günlük Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının 65 günü normal sıcaklıklarının üzerinde olacak" dedi. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek yaz aylarında kavuran sıcaklıklar kendini daha fazla hissettirecek. "38, 39 ve 40 derece gibi sıcaklıklara çıkabilir. Bunların sayısında fazla olma ihtimali var" diyen Şen, 10-15 gün çok aşırı sıcak olacağını söyledi. Yüksek nem ise sıcaklığı daha da hissettirecek. İstanbul'da 36 derecelik bir sıcaklık bu nemle birlikte 45 dereceye kadar çıkabilir. Şen, bu sıcaklıkların artmasının küresel ısınma olduğunu söyledi.

HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ



Yeni sezonda hangi oyuncu ne kadar kazanacak, rekor kimde? Sosyetik düğünde Şeyma Subaşı-Hande Erçel krizi Metin Arolat'ın son anlarını mekanda bulunan seyirci anlattı İzzet Yıldızhan'dan evlenen oğluna büyük jest Tomris Giritlioğlu hayata gözlerini yumdu Gülşen cenaze sonrası çıktığı sahnede fenalaştı