Bunaltıcı sıcaklar dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, yaptığı aylık tahmin değerlendirmelerine göre Ege Bölgesi'ndeki hava sıcaklıklarının bugünden itibaren tekrar yükselişe geçeceği öngörüldü.

Yeni Asır'da yer alan habere göre yurdun iç kesimlerinde en yüksek hava sıcaklığı 39-42 derece olarak tahmin edilirken sahillerde ise 33-38 derece dolaylarında seyredeceği kaydedildi. Rüzgarın genellikle Güney ve Batı yönlerinde orta kuvvette esmesi beklenirken, Ege'de de hava sıcaklıklarının 42 dereceye kadar yükseleceği öğrenildi.

'Tedbirli olun'

Bu hafta en yüksek hava sıcaklığının Aydın'da 41, Denizli'de 42, Balıkesir'de 40, Çanakkale'de 35, Manisa'da 40, Muğla'da 36, Uşak'ta ise 37 dereceye kadar çıkacağı kaydedildi. Özellikle İzmir'de hava sıcaklığının perşembe ve cuma günü 38 dereceye kadar yükseleceği bildirildi. Hava sıcaklıklarının İzmir'de pazar gününden itibaren 32 dereceye düşerek tekrar mevsim normallerinde seyredeceği, hava sıcaklığının 19 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ise 3 derece yükselerek gelecek hafta sonuna kadar 35 derece seviyelerine kadar çıkacağının öngörüldüğü vurgulandı. Uzmanlar, hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artacağını, bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Sıcak hava burun kanamasını tetikler

Buca Tıp Merkezi Kulak, Burun ve Boğaz bölümünden Op. Dr. Burak Kocagözoğlu, genelde basit nedenlere bağlı olarak görülen burun kanamalarına sıcak ve kuru havalarda daha sık rastlandığına dikkat çekti. Ön burun kanamalarının çoğunun sıcak ve kuru havalardan kaynakladığını ve hastalık belirtisi olmadığını anlatan Op. Dr. Kocagözoğlu, arka burun kanamalarının altında yatan sebeplerin başında tansiyon yüksekliğinin geldiğini kaydetti.
Yeni sezonda hangi oyuncu ne kadar kazanacak, rekor kimde? Orkan Özkan'la aşk yaşayan Arzum Onan sessizliğini bozdu Sosyetik düğün, cemiyet hayatını buluşturdu Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir arasında neler oluyor? Beren Saat'in şimdiden konuşulan çıplak sahnesi Survivor Nisa Bölükbaşı evlendi