Cem Yiğit Üzümoğlu’nun başrolünü oynadığı filme yurtdışından ödül

Yeni yayın döneminde NOW’da ekrana gelecek “Harika Çılgınlar”da başrol oynayacak olan Cem Yiğit Üzümoğlu’nın "Yeni Şafak Solarken" filmine yurtdışından ödül geldi.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Cem Yiğit Üzümoğlu‘nun başrolünü oynadığı “Yeni Şafak Solarken” filmi Locarno Film Festivali‘nde Eleştirmenler Ödülü’nü kazandı.


Gürcan Keltek‘in yönetmenliğini üstlendiği film, 77. Locarno Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Eleştirmenlerin büyük beğenisini toplayan “Yeni Şafak Solarken” filmi Boccolino d’Oro Eleştirmenler Ödülü‘ne layık görüldü.




Jüri filme filmin başarısının alt metnini şu sözlerle açıkladı:

“Gürcan Keltek, zamanımız hakkında unutulmaz bir eser ortaya koyuyor, düşünce ve ifade özgürlüğünü baltalayan küreselleşen güçlere karşı bir ithamda bulunuyor. Genç bir sanatçının da bir geleceği olabileceğinin unutmaya zorlanmasını konu alıyor. Güzellik ve dinlerin ihaneti üzerine bu film, hâlâ insanlığa inananlar için mümkün bir yarın düşüncesine alan açıyor…”

Uzun süredir gözlerden uzak olan ünlü isim, kanserle mücadele ediyor Barış Arduç ve Gupse Özay çiftinden müjdeli haber Beren Saat setlere rekor ücretle dönüyor Eski dost olan iki aktör, nasıl karşı karşıya geldi? İtalya'da evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım yurda döndü Serenay Sarıkaya'dan Mert Demir'e olay sözler: "Ayıp, ayıp..."