Çöl sıcaklarına sağanak molası! Uzmanlar 27 Temmuz'u işaret etti

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar, bir süre daha devam edecek. Uzmanlar kavurucu sıcaklara karşı saat 10:00 ile 16:00 arasında dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulunuyor.

HALKTV'nin haberine göre CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'aşırı sıcak hava' için çarşamba gününe dikkat çekti.

"Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın" diyen Şen, "İstanbul, İzmir, Ege ve Akdeniz sahilleri dahil. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır" ifadelerini kullandı.

Şen, şöyle devam etti:

"O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler."

Türkiye'de temmuz ayının başından itibaren etkili olan sıcaklar vatandaşlara zor günler yaşatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz perşembe gününden itibaren yeniden etkili olan sıcaklar, tüm kentlerimizde bunaltıcı bir havaya neden oldu.

27 Temmuz kritik tarih

Meteorolojik kaynaklardan son olarak Türkiye'ye yönelik 27 Temmuz açıklaması geldi. Hava Forum tarafından aktarılan bilgilere göre 27 Temmuz'da Balkanlar üzerinden Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor.

Hava Forum tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"10 derece birden düşecek"

"3. Afrika sıcak hava dalgası 26 Temmuz Çarşamba günü etkili olacak.

Tahminlere göre son yılların en etkili sıcak havası...

Rüzgar güneyden fön makinası gibi esecek. İstanbul bile 40 derecelere dayanacak. Tek tesellimiz bu dalga 1 gün sürecek...

Balkanlar, Türkiye'yi esir alan Afrika'ya 'Dur' demek için hazırlıklara başladı.

27 Temmuz Perşembe'den itibaren Balkanlar devreye girecek. Sıcaklıklar aniden 10 derece birden düşecek. Yağış ihtimali de var. Balkanlar'ı takipteyiz...

26 Temmuz 3. Afrika sıcak hava dalgasının ardından beklenen 4. Afrika sıcak hava dalgasının yurdumuza gelişi iptal oldu. Herkese müjde olsun..."

Ümit Erdim - Seda Çınar çiftinin evliliği neden bitti? Metin Arolat, 52 yaşında hayatını kaybetti Oyuncu Emrah Altıntoprak hakkında son dakika gelişmesi Cezaevinden çıkan Bahar Candan: "Özüme döndüm" Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı! İtirafçı: "Katil, amca Salim" Melisa Aslı Pamuk ile Yusuf Yazıcı’nın bebeklerinin cinsiyeti belli oldu