Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Türkiye Yüzyılı'nda şiddetle arasına mesafe koyan anlayışa elbette yer vardır ama sırtını dağa yaslayan terör siyasetine asla yer yoktur. Biz yeni yasama döneminde siyasette artık farklı bür üslup ve söylem görmek istiyoruz.

- (Kapalı oturum) Toplantı CHP Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamaları esefle karşılıyoruz. Açıkçası sayın Özelden ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik. Bununla birlikte daha düne kadar bölücü örgütün Suriye uzantısı PYD ile çok iyimser cümleler kuranlara ne yaparsak yapalım bazı gerçekleri anlatamayacağızın bilincindeyiz.

- İsrail siyonist bir terör örgütüdür. Gazze soykırımının faili İsrail‘dir ama bu vahşet batılı ülke yönetimlerinin güçlü desteğiyle işlenmektedir.

- Açık ve net söylüyorum. Vadedilmiş topraklar hezeyanının varacağı yer büyük bir hüsran ve hezimet olacaktır.

-Filistinli kardeşlerimiz için hürriyet ve adalet istiyoruz. Allahın izniyle tek başımıza kalsak dahi atalarımızdan tevarüs ettiğimiz asil duruşumuzu asla bozmayacağız.

(Son günlerde yaşanan olaylar) Pazartesi yaptığımız merkez kurul toplantısı bu olayları enine boyuna değerlendirip milletimizin sesine kulak vererek bu çerçevede bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın sokakta, evinden, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürülmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet içinde bir zafiyet varsa neşteri vurup bunu gidereceğiz. Adalet sitemize tıkandık varsa yanlışlık varsa ne işleri vurup Allahın izniyle onu da çözüme kavuşturacağız.

- Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak.Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak.Toplumda adalet duygusu güçlenecek. Adaleti tessi etme boynumuzun borcudur, nerede sorun varsa düzelteceğiz.

- Sayın Özel bir taraftan kadına şiddetin engellenmesinden bahsederken diğer taraftan da alkol ve içki tüketimini teşvik edecek vaatlerde bulunuyor. Ne demişler bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

- Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur.

DHA

Güzel yıldızların reklamlardan aldıkları ücret dudak uçuklattı Madonna'nın kardeşi kansere yenik düştü Eşinden boşanan Cemal Hünal'dan sürpriz atak Acun Ilıcalı'nın eşi bebek mi bekliyor? Serenay Sarıkaya sonunda patladı: "Kendinize gelin!" Sergen Yalçın'dan Sezer Çakır açıklaması: "Örfe adete ters!"