DSÖ: "Lübnan'da sağlık sistemi çöküşün eşiğinde"

Dünya Sağlık Örgütü, Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'da en az 77 sağlık çalışanının görevi başında öldürüldüğünü duyurdu.

Lübnan'daki insani kriz, İsrail'in hava saldırılarının coğrafi olarak genişlemesi ve sivil altyapıyı giderek daha fazla hedef almasıyla her geçen gün artıyor. Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ekim 2023'ten bu yana en az 77 sağlık çalışanının görev başında öldürüldüğünü açıkladı.

BM Lübnan İnsani Yardım Koordinatör Yardımcısı İmran Rıza, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda endişe verici bir artış olduğunu söyledi. En ağır bedeli sağlık çalışanlarının canlarıyla ödediğini belirten Rıza, “Sağlık sistemi çöküşün eşiğinde” dedi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 3 Ekim itibarıyla krizin başlangıcından bu yana ülke içinde yerinden edilmiş kişi sayısının 541 bin 527 olduğunu kaydetti.

Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi'nin 3 Ekim'deki açıklamasında ise 163 binden fazla kişiyi barındıran yaklaşık 892 toplu barınak olduğu ifade edildi.

DHA

Şükrü Özyıldız'a Demet Akalın'ın olay sözleri soruldu Güzel Aşklar Diyarı’ndan bomba ayrılık haberi! Eşiyle tartışan doktor, damatlığını giyip 6. kattan atladı Geçimini çöp toplayarak sağlayan 80 yaşındaki kadının içler acısı ölümü Serkan Altunorak hangi iddialı dizinin kadrosuna dahil oldu? Serenay Sarıkaya'nın lüks evinin yankıları sürüyor: Kanepesi 600 bin TL