Ebubekir Sofuoğlu'na soruşturma

Sakarya Üniversitesi, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattı. Bu, Sofuoğlu hakkında başlatılan dördüncü soruşturma...

MedyaRadar'ın haberine göre Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, Fatih’teki kadın cinayetlerine ilişkin paylaşımı tepki çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattı.

SAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, X hesabından Semih Çelik tarafından vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerine ilişkin şöyle yazmıştı:

“Okullardaki çocuklar, İslami hassasiyetlerle yetiştirilmiş olsaydı yine aynı sonuçla mı karşılaşırdık? Kaçıncı cinayette aklımız başımıza gelecek. Bu vahşi cinayetlerin işlenmesinde, yapının, sistemin hiç mi kabahati yok, her şey mükemmel mi yani?

Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı. İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz.”

Üniversite, Sofuoğlu’a açılan başka bir soruşturmanınsa hem disiplin hem de ceza soruşturması olarak devam ettiğini belirtti.

Sofuoğlu daha önce ‘taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı, genel ahlak ve edep dışı tutum ve davranışlarda bulunmak’ suçundan kınama cezası almıştı.

Son soruşturma Sofuoğlu hakkındaki dördüncü soruşturma oldu.

Kaynak: https://www.medyaradar.net/universitesinden-ebubekir-sofuogluna-sorusturma-haberi-2180841

Petek Dinçöz'den Kıbrıs atağı Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol talebi ile hakimliğe sevk edildi Nevra Serezli: "Evlilikte hesaplar ortak olmalı" Bugün herkes İlhan İrem'in 25 yıl önce yazdığı mektubu konuştu Wanda Nara'nın yaptığı paylaşım sosyal medyayı salladı! Yeliz Şar hastanelik oldu