Edip Akbayram'a gözyaşlarıyla veda

75 yaşında hayatını kaybeden Edip Akbayram için Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konsere Salonu'nda veda töreni düzenlendi.

Sanatçı Edip Akbayram, çoklu organ yetmezliği nedeniyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 52 gün süren yoğun bakımdaki tedavisinin ardından 2 Şubat Pazar günü saat 19.30'da hayatını kaybetmişti. Akbayram için Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda tören düzenlendi. Tören sanatçının hayatını anlatan video gösterimiyle başladı. Akbayram'ın tabutu çiçeklerle süslendi. Törene Akbayram'ın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılar Zülfü Livaneli, Ferhat Göçer, Suavi ve sanat dünyasından çok sayıda isim daha katıldı.

KIZI TÜRKÜ AKBAYRAM GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Törende Akbayram'ın kızı Türkü Akbayram ve torunu Lavin gözyaşlarına boğuldu. Törene Akbayram ailesinin yakınlarının yanı sıra, çok sayıda sanatçı da katıldı.



'HEPİMİZİN ÖRNEK ALMASI GEREKEN BİR SANATÇIYDI'

Gözyaşlarını tutmakta güçlük çeken sanatçı Kubat "Bir efsaneyi kaybettik. Hepimizin babasıydı. Kişiliğiyle de yeri doldurulamaz bir insandı, örnekti. O kadar kibar bir insan ki 'Acaba bir hata yaptım mı' şüpheleri duyuyorsun yanında muhabbet edince, sohbet edince. Sesi zaten tartışılmaz, yorumu muhteşem. Çocukken idolümüzdü. Sonra dostumuz, abimiz oldu. Bize yol gösterdi. Çok kıymetli bir değer. Başımız sağolsun" dedi.

Sanatçı Ferhat Göçer ise, "Hepimizin başı sağolsun. Çok kıymetli bir üstat, değerli bir sanatçı. İdeallerinden ödün vermeyen ama bunun bedellerini de ödemiş hepimizin örnek alması gereken bir sanatçıydı. Toplumun kalbinde sevgiden başka bir iz bırakmayan ki, bu çok kıymetli birşey. Milyonlarca insan onu hep sevgiyle hatırlayacak. Ben onu yanık sesi, güler yüzüyle o gülümsemesiyle hatırlayacağım. Sahnede çok şey öğrendim kendisinde. Anadolu’nun yanık sesiydi. Türkülerin, Nazım Hikmet’in, Ahmet Arif’in sesiydi. Onu sonsuz maviliklere yolcu ederken güzel günlerde başköşemizde olacak" diye konuştu.

Edip Akbayram'ın cenazesi; Teşvikiye Camii'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

DHA

Ata Demirer Bebek'te yürüyüş yaparken görüntülendi Özge Özpirinçci bebek mi bekliyor? Edip Akbayram son yolculuğuna nasıl uğurlanmak istedi? 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde sarsıcı ayrılık Afra Saraçoğlu hakkında bomba aşk dedikodusu! Derya Şensoy'un eski aşkı hızlı çıktı