Evin bodrumunda 38 iskelet bulundu: Paralel sıralar halinde dizmişler!

Fransa'nın Corbeil-Essonnes kentinde bir ev sahibi, restorasyon sırasında bodrumunda tam 38 iskelet ve 10 alçı lahit buldu. Arkeologlar, bu keşfin 1.500 yıllık bir mezarlığa ait olabileceğini düşünüyor.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Fransa'nın Corbeil-Essonnes kentinde bir ev sahibi, restorasyon çalışmaları sırasında bodrumunda şok edici bir keşif yaptı.

Evin altında bir iskelet bulmasıyla başlayan süreç, kazılar ilerledikçe tam 38 iskeletin gün yüzüne çıkarılmasıyla devam etti. Ayrıca 10 alçı lahit de bulundu. Arkeologlar, bu evin 1.500 yıldan daha eski bir mezarlığın üzerine inşa edilmiş olabileceğini düşünüyor.

Yapılan kazılar sırasında iskeletlerin paralel sıralar halinde dizildiği tespit edildi. Bu düzenleme, alanın bir mezarlık olduğunu doğruladı. Arkeoloji merkezi Archeodunum’dan yapılan açıklamaya göre, bu keşif, bölgedeki ilk ürkütücü bulgu değil. Erken Orta Çağ mezarlığına dair kanıtların olduğu bu bölgede daha önce de arkeolojik keşifler yapılmıştı.

Bilim insanları, bu mezarların yedinci yüzyılda bir pagan tapınağının üzerine inşa edilen Notre-Dame-des-Champs şapeliyle bağlantılı olabileceğini düşünüyorlardı. Ancak, yeni bulgular bu mezarlığın tahmin edilenden daha eski olduğuna işaret ediyor. Arkeologlar, iskeletlerin bulunduğu dönemde söz konusu şapelin henüz inşa edilmediği görüşünde.

Uzmanlar, şimdi laboratuvarda iskeletleri inceleyerek cinsiyet, yaş, yaşam koşulları ve cenaze ritüelleri hakkında daha fazla bilgi elde etmeyi amaçlıyor.

Archeodunum’dan yapılan açıklamada, bu araştırmaların Antik Çağ ve Orta Çağ’da bölgede yaşayan nüfusu daha iyi anlamaya yardımcı olacağı belirtiliyor.

Mercan çifti, 12 yıllık evliliklerini sonlandırıyor Hande Demir, sosyetiklerin diline düştü Buray'dan 'aşk acısı' açıklaması Demet Şener'den sevgilisi Tolga Arman'a romantik kutlama Sağlık sorunlarıyla boğuşan Aras Bulut İynemli setlere döndü ALİ KOÇ VE AZİZ YILDIRIM İLK KEZ BİRLİKTE BİR İLKE İMZA ATTILAR