‘Fahriye Abla' filmi 40 yıl sonra mahkemelik oldu

Müjde Ar'ın başrolünde oynadığı 1984 yapımı ‘Fahriye Abla' filmi 40 yıl sonra mahkemelik oldu. Filmin yapımcısı M. Engin Karabağ, yapımın Youtube'da yayınlanmasına engel olduğu iddiasıyla Fanatik Film'e dava açtı.

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Müjde Ar'ın başrolünde yer aldığı Türk Sineması'nın önemli eserlerinden biri olan 1984 yapımı 'Fahriye Abla' filmi mahkemelik oldu.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre filmin yapımcısı ve eser sahibi olan M. Engin Karabağ, yapımın üzerinde hiçbir hak sahibi olmamasına rağmen YouTube'de yayınlanmasına engel olduğu iddiasıyla Fanatik Film'e dava açtı.

Filmin yapımcısı ve eser sahibi olduğunun tespitini isteyen Karabağ, Fanatik Filmin hukuka aykırı olan bu eyleminin durdurulmasını ve önlenmesini talep etti.

'İDDİALAR KÖTÜ NİYETLİ'

Dava dilekçesinde, "Fanatik Film, 'Fahriye Abla' filmi üzerinde mali hak iddia etmektedir. Filmi YouTube'da yayına almamaktadır. Film üzerindeki haksız tecavüzün durdurulmasını ve ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz" denildi.

Davaya cevap veren Fanatik Film'in avukatı ise, M. Engin Karabağ'ın iddialarının haksız ve kötü niyetli olduğunu belirterek davanın reddini istedi.

40 yıl önce çekilen 'Fahriye Abla' filmi Antalya Film Festivali'nde en iyi senaryo ödülünü almıştı.

Ayça Varlıer deniz sezonunu kapatmadı İdil Bilgen, 67 güzele karşı Rusya'da hayranlarıyla buluşan Burak Özçivit şoke etti Sosyetik Hande Demir'in tek taşı başına bela oldu Duygu Nebioğlu'nun hukuk mücadelesi sürüyor Eski Türkiye Güzeli, İngiliz sevgilisiyle Roma'da evlendi