Fatih Altaylı'dan Ali Koç'a eleştiri: "Sahada ne işi var?"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un, takımının Göztepe deplasman maçında sahaya girmesi ve akreditasyon kartı olan bir Göztepe kulübü üyesi tarafından itilerek yere düşürülmesinin yankıları devam ediyor.

Olayı futbol kamuoyu başta olmak üzere siyasiler ve gazeteciler de farklı düşüncelerle yorumladı. 

Gazetecilerden Ali Koç’a en sert tepki ise, usta gazeteci ve televizyoncu Fatih Altaylı gösterdi.  
 
Saldırının tasvip edilemeyeceğini belirten Altaylı, “Burda garip olan şu; Ali Koç’un sahada ne işi var kardeşim?” dedi.

Youtube kanalında konuşan Altaylı, olayda birçok farklı iddia olduğunu aktaran Altaylı, Fenerbahçe taraftarının elinde bilet olmasına rağmen tribüne alınmadığı iddiasının TFF tarafından araştırılması gerektiğini ve böyle bir şey olması durumunda Göztepe kulübünün büyük bir ayıba imza atmış olacağını kaydetti. 

“SON DERECE SAÇMA SAPAN BİR DURUM”

Ali Koç’un sahaya inmesinin bu iddialar üzerine gerçekleştiğini kaydeden Altaylı, “Bu taraftarlar tribüne alınmadığı için Ali Koç sahaya iniyor ve o tribüne gidiyor. Ve sözde o kişilerin tribüne alınmasını sağlıyor. Bunun için oraya gitmeye gerek yok. Ali Koç bu girişimi kendisi oradan da yapabilir, oradan da görüşlerini sürdürebilir, kendisi gitmez başkasını yollayabilir. Burada garip olan şu; Ali Koç’un sahada ne işi var kardeşim? Ali Koç’a yapılan ayıptır, terbiyesizliktir, holiganlıktır, onlar ayrı bir şey, onun zaten savunulacak tarafı yok. Ama Ali Koç’un da sahada bulunmasının bir manası yok. Nerede görülmüş maç oynanırken bir başkan sahaya girecek, sahanın içinden geçecek, gidecek, bir tribünde sorunu çözcek, sonra yine sahanın içinden geçecek ve o sırada maç oynanmaya devam edecek. Bu son derece saçma sapan bir durum” dedi.


“YANIMDA FENERBAHÇE KONGRE ÜYELERİ VARDI, ONLAR BİLE ‘BAŞKAN NE YAPIYOR?’ DEDİLER” 
  
Maçı tamamı Fenerbahçe kongre üyeleriyle birlikte izlediğine dikkati çeken Altaylı, şu iddiada bulundu: “Onlar bile, ‘Yahu Ali başkan ne yapıyor?’ diyor. Hakkatten Ali başkan ne yapıyor, ne işin var senin sahada, yani maç oynanırken sahaya girilir mi?” değerlendirmesinde bulundu.

“ELİNE BELİNE ATAN KORUMA YA BİRİNİ VURSA?”

Fatih Altaylı, olay sırasında Koç’un korumasının elini beline attığının da görüldüğünü anlatarak, “Allah korusun olaylar daha büyüse ne olacak? Mesela Ali Koç’un yanında koruması var, belli ki iri yarı bir adam var, koruması elini silahına atıyor. Allah korusun silahını çekse, birini vursa ne olacak. Saha nasıl karışır, ne olacak abi yani? Bu kadar sorumsuzca bir davranış modeli kabul edilir gibi bir şey değil” ifadelerini kullandı.

“BİRİNİN ALİ BEY’E AKIL VERMESİ LAZIM”

Ali Koç’un diğer kulüp başkanlarının böyle bir hareket yapmadığını düşünmesi gerektiğini dile getiren Altaylı, şunları söyledi:

“Sen hem Fenerbahçe başkanısın hem de Türkiye’nin en burjuvalaşabilmiş ailesinin ferdisin kardeşim. Türkiye’nin en zengin, en fazla insana iş veren, en fazla ihracat yapan, en fazla ciro yapan, enlere sahip bir şirketin de büyük ortaklarından birisin, ne işin var orada? Allah korusun daha kötü bir şey olsa ne olacak. Değer mi? Bir sorun varsa yukarıda çöz, emniyet müdürü, vali, bilmem ne hepsi oradadır. Tribüne gitmeye gerek mi var? Tribüne gidip ne yapacaksın, ne işin var orada maç oynanırken?  Herhalde birinin Ali Bey’e biraz akıl vermesi lazım.  Durduk yere kendi takımını da negatif etkiliyor. Futbolcular, ‘Bizim başkan sahada yerlerde sürünüyor, ben ne yapıyorum burada, ne işim var?’ diye düşünmüştür. Futbolcular maça mı konsantre olsunlar, dışarıda olana mı baksınlar? Saçma sapan bir durum.” 

“BU 36 HAFTA NASIL GEÇECEK? BU LİG BÖYLE GİTMEZ”

Süper Lig’de bundan sonra 36 hafta daha olduğunu vurgulayan Altaylı, sözlerini şöyle bitirdi:

"Bu 36 hafta ne olacak abi, nasıl geçecek? Bu gerilimi daha ikinci haftada tırmandırdığın zaman nereye gidecek bu? Ben maçları bıraktım, seyretmiyorum yani. Birinin bu işleri durdurması lazım. Yani kimdir bu bilmiyorum. Federasyon başkanı herkesi çağırır mı, cumhurbaşkanı herkesi çağırır, ne yapar bilmiyorum ama bu lig böyle gitmez. Bu gerilim geçen sene zaten tırmandı tırmandı, Allah’tan çok büyük bir rezalet ya da çok büyük bir bela olmadı. Ama bu sene büyük belalar çıkabilir. Birinin bütün kulüp başkanlarını bir araya getirip, ‘Arkadaşlar aklınızı başınıza alın, küme düşürme dahil her türlü zayi veririz’ demesi lazım. Bu olacak şey değil çünkü. Sonunda kötü şeyler olacak. Oraya doğru gidiyor."

Petek Dinçöz'den Kıbrıs atağı Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol talebi ile hakimliğe sevk edildi Nevra Serezli: "Evlilikte hesaplar ortak olmalı" Bugün herkes İlhan İrem'in 25 yıl önce yazdığı mektubu konuştu Wanda Nara'nın yaptığı paylaşım sosyal medyayı salladı! Yeliz Şar hastanelik oldu