Ferdi Tayfur'un mirasına mahkemeden tedbir kararı

Ferdi Tayfur'un mirastan pay alamayan kızı Tuğçe Tayfur Aydın, mahkeme kararıyla babasının tüm fikri ve sınai haklarına tedbir konulduğunu belirtti.

Habertürk'ün haberine göre Türk müziğinin efsane ismi Ferdi Tayfur'un 2 Ocak'ta vefat etmesi ardından düzenlenen 4 Ocak'taki cenaze töreninde Tuğçe Tayfur'un da aralarında bulunduğu aile tartışması dikkat çekmişti.

Marmaris Adliyesi 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde okunan vasiyetine göre; Ferdi Tayfur mirasının bir kısmını Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), LÖSEV ve Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlamıştı. Geri kalan miras ise çocukları, torunları ve yeğenleri arasında paylaştırılmıştı.

Ulaş Dınız, Derin Dınız, Zeynep Doğrul, Can Doğrul, Nefes Lila Gözalıcı, Şirin Gözalıcı, Ferdi Tayfur Turanbayburt, Buse Turanbayburt ve Emirhan Turanbayburt'a taşınmazlarını; beste, müzik ve telifli eserlerinin haklarını da Nilüfer Turanbayburt'a bıraktığı öğrenilmişti.

Oğlu Timur Turanbayburt ile kızı Tuğçe Tayfur Aydın, mirastan kendilerine pay bırakılmaması üzerine vasiyete itiraz etmişti.

Timur Turanbayburt ile kızı Tuğçe Tayfur Aydın'ın avukatları; bağışlanan mal varlıkları hariç tüm mirasa tedbir konulması ve kayyum atanması talebinde bulunmuştu.

Tuğçe Tayfur Aydın, babasının tüm fikri ve sinai haklarına tedbir konulduğunu duyurdu.



Tuğçe Aydın Tayfur, şunları söyledi: "Mahkeme kararıyla babamın tüm fikri ve sınai haklarına tedbir konulmuştur. Yani hiç kimse babamın şarkılarını satamaz, üzerinden ticari gelir elde edemez. Bu daha başlangıç. Adalet er ya da geç tecelli eder. Yine hatırlatıyorum; Allah var, gam yok"

Faruk Sabancı 'darıldı', oyuncu sevgilisi 'bayıldı' "Uyuşturucu kullanmaktan kafası süngere dönmüş" dediği abisi konuştu! Hande Erçel ve Barış Arduç'u buluşturan dizinin yayın tarihi açıklandı Elçin Sangu’dan eğlenceli bilim belgeseli Güzide Duran'dan Adnan Aksoy'a sert gönderme: 'Narsistik ego zehirlenmesi' Kanserle savaşan şarkıcı Şimal hayatını kaybetti