Gayri̇menkul Kralı Fati̇h Aydın'a Çöken Ali̇ Şi̇mşek Zeki̇oğlu'na Dolandırıcılık Suçlaması

Tefecilik ve evrakta sahtecilik yaptığı iddiaları ile gündeme gelen Ali Şimşek Zekioğlu borçlarından dolayı ortadan kayboldu.

İddialara Göre; Ali Şimşek Zekioğlu, Yavuz Balta isimli şahsa olan 4 Milyonluk borcuna karşılık senet verdi. 

Ticari uyanıklık yapan Zekioğlu, senetlere hamiline olarak verdi. Hamiline olarak verilen senetlere kanun gereği işlem yapılamıyor.

4 Milyonluk borcuna karşılık 1.250 bin TL ödeme yapan, Zekioğlu bir daha telefonlarını açmadı.

Alacaklıları baba Behram Zekioğlu'nun Anadolu Yakasındaki lüks residanceına giderek kapıya dayandılar.

Aynı zamanda ünlü isimlerin üyesi olduğu Büyük Kulüp'te seçkin bir yeri olan Zekioğlu ailesi, zor günler geçirmekle beraber, oğullarının sahtecilikle alakalı kendilerine gelen şikayetler ve borçlarla boğuldukları iddia edildi.

Ali Şimşek Zekioğlu, babası Behram Zekioğlu ve amcası Perviz Zekioğlu ile birlikte hareket eden ve Göztepe'deki lüks bir galeri ile ortaklaşa çalışarak maddi zorluk içinde olan işadamlarına yüklü miktarda faizle para verdikleri iddiası üzerine yakın çevreler Ali Şimşek Zekioğlu'dan uzaklaşmaya başladılar. 

Bir çok işadamının malına senet karşılığı çöken Ali Şimşek Zekioğlu'nun aileden dışlandığı iddia edildi. Şimşek'in bu kadar borç batağına saplanmasına rağmen 100 milyonluk lüks bir malikanede oturması 'Kara Para mı Aklıyor?' sorularını akıllara getirdi.

Aynı zamanda plastik sektörün öncü kuruluşlarından olan Yonca Plastik'in de ortaklarından olan baba Behram Zekioğlu ve amca Perviz Zekioğlu, Ali Şimşek Zekioğlu hakkındaki etrafta konuşulan dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik iddiaları ile ilgili olarak insan içine çıkamaz duruma geldikleri iş dünyasında kulaktan kulağa yayılmaya başladığı iddia edildi.

Daha Önce Ne Olmuştu?

Çekmeköy’de inşa ettiği ve her biri 100 milyon liralık 90 malikâne ile adından söz ettiren iş insanı Fatih Aydın, ölümle tehdit edildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Aydın, suç duyurusunda alacaklı olduğu kişiye başlattığı icra takibi sonrası bu kişinin babasının, kendisine “12 mermim var öldürürüm seni" dediğini kaydetti. Suçlanan kişiyse, “Ne ben, ne babam kimseyi tehdit etmedik” dedi.

Bodrum’da yaptığı bir dizi villanın yanı sıra, İstanbul Çekmeköy Ömerli’de inşa ettiği ve lüks malikâne projesi ile adından söz ettiren iş insanı Fatih Aydın adına savcılık başvurusu geçen hafta yapıldı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda, şüpheli konumda Ali Şimşek Zekioğlu babası Behram Zekioğlu yer alıyor.

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, Ali Şimşek Zekioğlu, Fatih Aydın’ın Ömerli’deki projesinden bir malikâne satın aldı. 

İkili arasındaki ilişki, söz konusu villanın satışı sonrası da sürdü. Ali Şimşek Zekioğlu Aydın’ın proje ofisine sık, sık gidip gelmeye başladı.

Bu süreçte, gayrimenkul alım satımı ile de uğraşan Ali Şimşek Zekioğlu Aydın’a ait projedeki iki malikânenin satışına da aracılık etti. İkili arasında artan görüşme sürecinde, iddiaya göre, Ali Şimşek Zekioğlu Aydın’dan bir miktar para ile çek aldı.

Taraflar arasındaki ilişki de bu aşamadan sonra bozulmaya başladı. İddiaya göre, Ali Şimşek Zekioğlu aldığı çekleri de parayı da ödemedi. Yürütülen görüşmelerde de sorun çözülmedi.

Ali Şimşek Zekioğlu borcuna karşılık Aydın’a 28 milyon lira değerinde iki senet verdi. Her biri 14’er milyon TL olan iki senedin ödeme tarihleri ise 12 Temmuz ve 19 Temmuz 2024 olarak belirlendi. Ancak senetler ödenmedi. Bu aşamadan sonra Aydın, senetleri icraya koydu.

Senetlerin icraya konulmasından sonra, taraflar arasındaki kriz de büyüdü. İddiaya göre, Ali Şimşek Zekioğlu, Fatih Aydın’ın, savcılık dosyasına tanık olarak da gösterilen yeğeni Y. B.’ye “Babam çok fena bilendi Fatih’e. Bizim Fatih’e bir lira borcumuz yok. Bu aksama kadar bizim senetlerimiz gelmezse onu dostlarımıza aldırtacağız” ifadelerini kullandı.

"12 MERMİM VAR, ÖLDÜRÜRÜM SENİ"

Dilekçede ayrıca, Baba Behram Zekioğlu.’nun de, Aydın’a yönelik “72 yaşındayım. Bugüne kadar evime haciz gelmedi. Şayet gelirse evden silahımı alır seni öldürürüm” dediği öne sürüldü. Anılan ifadelere, B. E.’nin de tanık olduğu, bu kişinin de dinlenebileceği kaydedildi. Dilekçede, baba Behram Zekioğlu'nun borcun ödenmesi için sunduğu teklifi kabul etmeyen Aydın’a “12 mermim var bu teklifi kabul etmezsen öldürürüm seni" dediği öne sürüldü. Anılan ifadelere, tarafların buluştuğu mekânın çalışanlarının da tanık oldukları kaydedildi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Ali Şimşek Zekioğlu ise, kendisi ve babası ile ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu kaydetti. Z. “Bizim aile olarak da böyle işlerle ilgimiz yok” dedi. Z., şikayetçi Aydın’ın tanık olarak gösterdiği kişilerden birinin, bu kişinin yeğeni, diğerinin ise şoförü olduğuna işaret etti.


Kaynak: https://www.superkulup.com/haber/gayrimenkul-kral-fatih-aydna-coken-ali-simsek-zekiogluna-dolandrclk-suclamas-344578.html

Hasan Yalnızoğlu'nun vefatı üzüntü yarattı Ebru Gündeş - Murat Özdemir evliliğinden son dakika haberi Yasmin Erbil'den babasının sevgilisine tepki Can Yaman, Coppola’nın film galasının özel konuğu oldu Arda Turan'dan oğluna devasa pasta Hadise'nin yeni sevgilisi ortaya çıktı!