Google'ın yasa dışı hareket ettiğine hükmedildi!

ABD'de görülen davada Google'ın çevrimiçi aramalarda ve reklamlar üzerindeki tekelini sürdürmek için yasa dışı hareket ettiği tespit edildi.

BBC'de yer alan bir habere göre ABD'li bir yargıç, Google'ın çevrimiçi aramalar ve ilgili reklamlar üzerinde tekelini sürdürmek için yasa dışı hareket ettiğine hükmetti. Bu karar, teknoloji devlerinin gelecekte iş yapma biçimlerini yeniden şekillendirebilir.

ABD ADALET BAKANLIĞI GOOGLE'I DAVA ETTİ

Google, çevrimiçi arama pazarının yaklaşık %90'ını kontrol ettiği gerekçesiyle ABD Adalet Bakanlığı tarafından dava edildi.

"GOOGLE BİR TEKELCİDİR"

Bölge Yargıcı Amit Mehta, kararında Google'ın akıllı telefonlar ve tarayıcılarda varsayılan arama motoru olmasını sağlamak için milyarlarca dolar ödediğini belirtti.

Yargıç Mehta, görüşünde, "Google bir tekelcidir ve tekelini sürdürmek için tekelci gibi davranmıştır" ifadelerini kullandı.

Caner Topçu'dan kendisini sevmediğini söyleyen Rabia Soytürk'e yanıt Sibel Taşçıoğlu, 'Pembe'nin sonuna' şaşırdı Nursel Köse'den erken veda 110 kilo veren Aslı Samat'ın keyfi yerinde Aycan Varış: "Sevgilimi güvenlik kamerasından yakaladım" Şıvga Gerez kanserle mücadele ediyor