Hepsiburada'nın satışı için anlaşma sağlandı

Satış rakamı, Hepsiburada'nın piyasa değerinin 2,5 katına denk geliyor.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in yüzde 65,41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştı.

Açıklamada, Hepsiburada'nın sermayesinin yüzde 65,4'üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle anlaşmanın dün imzalandığı ifade edildi.

Açıklamada verilen hisse devrinin ayrıntılarına göre, 17 Ekim 2024 tarihinde Kaspi.kz, Hanzade Doğan ve Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Işıl Doğan ile D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 65,4’ünü temsil eden A ve B grubu hisselerinin devri için bir sözleşme imzaladı.

ÖDEME İKİ TAKSİTLE TAMAMLANACAK

Satın almanın gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025'in ilk yarısında sonuçlanması bekleniyor.

Açıklamaya göre 1,13 milyar doların 600 milyon doları anlaşmanın kapanışında, 526,9 milyon doları kapanış ardından altı ay içinde ödenecek.

ABD borsasında işlem gören Hepsiburada'nın hisseleri dün 2,2 dolardan kapanmıştı. Hepsiburada'nın piyasa değeri LSEG verilerine göre 707 milyon dolar seviyesindeydi.

KAZAK ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze’nin, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz.

İşlemin tamamlanmasını takiben her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek. Türkiye ve Kazakistan'da e-ticaret ve dijital hizmetleri geliştirmeye devam ederken, Kaspi.kz ve Hepsiburada ekiplerinin geniş bilgi ve teknoloji birikiminden yararlanmayı hedefliyoruz.”

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise anlaşmaya ilişkin "Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ’ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır" dedi.

Yasemin Özilhan'ın son görüntüsü şaşırttı Işın Karaca'nın eski eşi Sedat Doğan vukuatlara doymuyor Gülse Birsel'in Vural Çelik paylaşımına 'samimiyetsiz' eleştirisi “Antrenör” dizisinin çekimleri başladı Pink Floyd'un solistinden Erdoğan’a Gazze teşekkürü Oğuzhan Koç hakkında şaşırtan 'Bahçeşehir' iddiası