İsrail’den Gazze'ye hava saldırısı
İsrail ordusu, ateşkesi tek taraflı bozarak Gazze'ye yeni bir saldırı başlattı. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 300 kişi hayatını kaybetti.
İsrail’in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 404 kişinin hayatını kaybettiği, 562 kişinin yaralandığı belirtildi.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'ye yeniden saldırıların başlatıldığını açıkladı.
Adraee, “Siyasi düzeyin talimatları doğrultusunda, İsrail ordusu ve İsrail iç istihbarat teşkilatı, Gazze Şeridi genelinde Hamas'a bağlı hedeflere geniş çaplı bir saldırı başlattı” ifadesini kullandı.
İsrail Ordusu İç Cephe Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada da Gazze Şeridi çevresindeki okullarda eğitime ara verildiği ve çiftçilerin sınıra yakın yerlerde çalışmasına izin verilmeyeceği bildirildi.
DHA