İstanbul ve Eskişehir'de terör operasyonu : 20 gözaltı

İstanbul ve Eskişehir'de DHKP/C ve MLKP terör örgütlerine yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-10" operasyonlarında 20 şüpheli yakalandı.

Operasyonla ilgili bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, 'Sizlerin duası ve desteğiyle son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonlarda;

DHKP/C terör örgütü içerisinde “aranıyor" durumda olan örgüt mensuplarının ihtiyaçlarını karşılayarak silah ve mühimmat tedariki sağlayan, örgütsel dokümanları ileterek örgütün kuryeliğini yaptığı tespit edilen 11 şüpheli yakalandı.

MLKP Terör Örgütü içerisinde, örgütün sözde şehitler ayı olarak gördüğü Kasım ayındaki etkinliklerinde, örgüt adına faaliyet yürütürken hayatını kaybeden örgüt mensuplarının anmalarına katılan, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 9 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

İstanbul Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle' dedi.

DHA

Erdem Şenocak Show TV’nin yeni dizisinde rol alacak Sezer Güvenirgil'den endişelendiren haber Irmak Arıcı Paris'te evleniyor Çağla Şıkel'den 'Şiddet gördüm' itirafı Miss World 2025 tacı Taylandlı Opal’ın oldu Bilal Yiğit Koçak'ın yeni projesi belli oldu