İstanbul'da soğuk rekoru kırıldı!..

Dün gece Samandıra'da ölçülen bu değer, meteoroloji kayıtlarına göre İstanbul'da ölçülen en düşük değer.

Soğuk ve kar şeklindeki yağışlı günler geçiren İstanbul "en soğuk" gününü de geride bıraktı.

Meteoroloji arşivlerine göre eşine rastlanmayan bir soğuğu yaşadı İstanbul dün gece. Doğan Haber Ajansının ölçüm istasyonlarından derlediği bilgileri göre Samandıra’da sıfırın altında 9.8 dereceyle bir rekor kırıldı. En soğuk gün İstanbul’un diğer merkezlerinde termometrelere şöyle yansıdı.

Atatürk Havalimanı (Bakırköy) : - 6.8

Sabiha Gökçen Hvlmn ( Pendik) : - 6.4

Şile : - 5.1

Florya : - 4.3

İstanbul daha önce iki kez daha bu kadar etkili, dondurucu soğuklar yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre bunlardan biri 1979 yılının Ocak ayında oldu. 4 ocak 1979 da İstanbul’da termometreler -7.9’u gösterdi.. 1985 de şubat ayının 22. günü ölçülen değer ise - 8.0..

Ancak dün gece ölçülen - 9.8, biri 34 diğeri 28 yıl önce yaşanan bu soğuk günleri geride bıraktı ve "en soğuk İstanbul günü" olarak kayıtlara geçti.

MUSTAFA ERDOĞAN


 

Yeni sezonda hangi oyuncu ne kadar kazanacak, rekor kimde? Sosyetik düğünde Şeyma Subaşı-Hande Erçel krizi Metin Arolat'ın son anlarını mekanda bulunan seyirci anlattı İzzet Yıldızhan'dan evlenen oğluna büyük jest Tomris Giritlioğlu hayata gözlerini yumdu Gülşen cenaze sonrası çıktığı sahnede fenalaştı