Kiracıya kadın kıyafeti giydirip, işkence yapan aile üyelerine hapis cezası

Bursa’da kiracısına işkence yapan aile üyeleri hapis cezasına çarptırıldı. Ozan Uyar (33), kiracısı Mehmet Ö.'ye (37) misafirlerden rahatsız olduğu için parasını geri istemesi üzerine iki arkadaşıyla birlikte işkence yaptı.

Olay, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yaşandı. Mehmet Ö., Ozan Uyar’ın evinin bir odasını 4 bin liraya kiralamıştı. Ancak eve gelen fazla misafirlerden rahatsız olan Mehmet Ö., evden ayrılmak ve parasını geri almak istedi. Uyar, ödeme yapamadığı için cep telefonunu vererek durumu çözeceğini söyledi.

10 gün sonra konuşmak için Mehmet Ö.’yü evine çağıran Ozan Uyar, arkadaşları S.S. ve V.K. ile birlikte kiracısını dövdü ve işkence yaptı.

KİRACI EVİ TERK ETMEK İSTEDİ, İŞKENCEYLE KARŞILAŞTI

İddiaya göre, Ozan Uyar’ın babası Osman Uyar da olaya dahil olup Mehmet Ö.’yü dövdü. Bir gün sonra, Mine Uyar ise evde Mehmet Ö.'ye kadın iç çamaşırları giydirip müzik eşliğinde dans ettirdi.

Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. V.K.’nin eşi, paylaşımları gördükten sonra eve gidip Mehmet Ö.’yü kurtararak polise teslim etti.

ZORLA KADIN KIYAFETİ GİYDİRİLDİ

Olay sonrası gözaltına alınan beş şüpheliden Ozan Uyar, S.S. ve V.K. tutuklandı. Diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Savcılık tarafından açılan davada sanıklar, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Silah ile birden fazla kişiyle birlikte konutta gece vakti yağma” suçlarıyla yargılandı.

Mahkemede ifade veren Mehmet Ö., "Gündelik işçi olarak çalışıyorum. Eve fazla misafir geldiği için rahatsız olup ayrılmak istedim. 10 gün sonra Ozan Uyar beni helalleşmek için eve çağırdı ve arkadaşlarıyla birlikte beni dövdüler. Kadın iç çamaşırları giydirip fotoğraflarımı sosyal medyada paylaştılar." dedi.

AİLE ÜYELERİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ozan Uyar mahkemede suçlamaları reddederek, Mehmet Ö.’nün kendisini haksız yere suçladığını ve telefonunu çaldığını iddia etti. Mine Uyar ise olayla ilgisinin olmadığını savundu ve "Eve geldiğimde Mehmet Ö. zaten kadın iç çamaşırlarını giymişti." dedi. Osman Uyar ve diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Ozan Uyar’a 6 yıl 6 ay, babası ve eşine ise 5’er yıl hapis cezası verdi.

Sanıklar, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Silah ile birden fazla kişiyle birlikte konutta gece vakti yağma” ve “Ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından cezalandırıldı.

DHA

Kızılcık Şerbeti dizisinde 'Metehan' gelişmesi Müjde Uzman'a yeni projesinde yakışıklı partner Afra Saraçoğlu'nun yeni rol arkadaşıyla yıldızı barışmadı mı? Hande Erçel, Hadise hakkında sessizliğini bozdu Ayla Çelik'ten Demet Akalın'a soğuk duş: "Türkan'ı Özcan Deniz söylemeliydi" Oğlu, Orhan Gencebay'ı nikahına davet etmedi