Kredi kartlarından savunma payı alınmayacak

Hükümetin kredi kartlarından 750 lira kesinti planı iptal edildi. AKP kaynakları, "Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıktı. Yeni teklifte yer almayacak" açıklamasını yaptı.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerinin artırılması amacıyla düzenlemeler içeren kanun teklifinden tepkilere neden olan 'limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarından maktu katılım payı alınması' yasa teklifinden çıkarıldı.

AKP kaynakları, "Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıktı. Yeni teklifte yer almayacak" açıklamasını yaptı. 

GÜLER, 'ERTELENDİ' DEMİŞTİ

Savunma Sanayi Fonu teklifi için erteleme kararı alınmıştı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu hakkında, görüşmelerin 2025 bütçe görüşmeleri sonrasına ertelendiğini söylemişti.

Güler, "Görüşmeler ertelendi. Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz ve ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri de detaylı inceleyecek, varsa değiştirilecek veya geri çekilecek hususlar onları da bütçeden sonra tekrar değerlendireceğiz. Bütçeyi Aralık sonunda tamamlandıktan sonra, ondan sonraki döneme kalmış diyebiliriz" demişti. 

VATANDAŞTAN TEPKİ YAĞMIŞTI

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerinin artırılması amacıyla düzenlemeler içeren 12 maddelik teklifte en büyük tepki kredi kartları düzenlemesi olmuştu.

Yaşanan bu durum üzerine pek çok vatandaş kesintiden kaçmak için kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına indirmişti.

Teklifte ayrıca ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında 1.500 TL tescil ücreti alınması, tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira alınması, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınması yer alıyor.

Noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde ise işlem başına 75 lira katılma payı alınması öngörülüyor.

İngiliz şarkıcı Adele: "Rihanna ile beraber olmak isterdim" Halil Ergün diziden Meltem Cumbul yüzünden mi ayrılıyor? Umut Akyürek kızının bağımlı olduğunu söyleyerek yardım istedi! Hazal Kaya'dan Ayşegül Çıdamlı'ya 12 yıl sonra sert yanıt Nilperi Şahinkaya ve Emre Yusufi aşkı, yakışıklı aktör yüzünden mi bitti? Burcu Esmersoy beyazlayan saçlarını boyatmıyor