Marilyn Monroe'nun eşyaları sergilenecek

1962'de hayatını kaybeden Marilyn Monroe'nun 250'den fazla eşyası, İngiltere'de ilk kez sergilenecek. Monroe'nun aşk mektupları da sergide yer alacak.

BBC Türkçe'nin haberine göre 20'nci yüzyılın ikonik kişilerinden Marilyn Monroe, 1962'de hayatını kaybetti.

Aradan 62 yıl geçmesine rağmen ölüm nedenindeki sır aydınlatılamayan Marilyn Monroe, küresel çapta büyük bir popüler kültür figürü olmaya devam ediyor.

Marilyn Monroe'ya ait olan 250'den fazla eşya İngiltere'de ilk kez sergilenecek.

‘Marilyn - The Exhibition’ adlı sergide, aşk mektupları, saten sabahlıklar ve makyaj malzemeleri yer alacak.

Sergi, 18 Ekim'den itibaren Londra Arches London Bridge'de kapılarını açacak.

Sergilenecek olan eşyalar, Hollywood yıldızına ait bin 500'den fazla eşyaya sahip olan Ted Stampfer'in özel koleksiyonunda yer alıyor.

Londra'daki film çekimlerinden hatıralar, Kraliçe II. Elizabeth ile görüşmesinden görüntüler ve prodüksiyon şirketine ait eşyalar serginin öne çıkan eşyalar arasında bulunuyor.

En ünlü kıyafetlerinden bazıları da ziyaretçilere sunulacak. Böylece ziyaretçiler, Norma Jeane Mortenson olarak başlayan ve efsanevi bir sanatçı olarak tamamlanan hayatının izlerini takip etme imkânı bulacak.

Serginin küratörü Stampfer, kişisel koleksiyonunun Londra'da sergilenecek olmasından memnun olduğunu belirterek; "1962'deki ölümünden sonra, eşyaları neredeyse kırk yıl boyunca bir zaman kapsülündeymiş gibi saklandı ve muhafaza edildi. Hayatı hakkında gerçek bir fikir sahibi olmamızı sağlayan bu eşsiz parçaları paylaşabilmek harika. Gerçek Marilyn Monroe'ya ve onun gerçek kimliğine yaklaşmamızı sağlıyor" dedi.

Tatlıtuğ ailesi yaza dostlarıyla Marathi Adası'nda veda etti Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu çiftinin bebeklerinin ismi belli oldu mu? İki ünlü oyuncu "Yalı Çapkını"ndan ayrıldı mı? Şaşırtan iddia Arka Sokaklar dizisine sürpriz transfer Pınar Altuğ ile Beren Gökyıldız “Köstebekgiller”de anne kızı oynuyor Dilan Polat eşi Engin Polat'la fotoğrafını paylaştı