Mektebim Koleji İnegöl'de açıldı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde adını Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim Koleji'nin yeni kampüsünün açılışı yapıldı.
2011 yılında Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko tarafından kurulan ve Türkiye genelinde 50’nin üstünde kampüsü bulunan Mektebim Koleji, bu kez İnegöl ilçesinde kampüsünü açtı.
Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko tarafından 2011 yılında kurulan ve Türkiye genelinde 50’nin üstünde kampüsü bulunan Mektebim Koleji, bu kez İnegöl kampüsünü açtı.
İnegöl ilçesinin Fatih Mahallesi'nde yapılan açılış törenine Mektebim Koleji'nin Kurucusu Ümit Kalko'nun yanı sıra, çok sayıda veli, öğrenci ve davetli katıldı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi gençlere emanet ettiği gerçeğinden hareketle geleceğimiz olan çocuklarımız için yorulmak nedir bilmeden çalışıyoruz ifadeleriyle sözlerine başlayan Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, "Bugün Bursa'nın İnegöl ilçesinde eğitim niteliği ve ortamları oldukça yüksek, güzel bir kampüsün açılışına geldik. Tabii, her bir okul bizim için ayrı heyecanlı. Bugün 50'inci kampüsümüzü açıyoruz. Tüm arkadaşlarımız sanki ilk kampüsümüzü açıyormuşuz gibi heyecanlar. Bir işte başarılı olmak istiyorsanız heyecanınızı kaybetmemeniz gerekiyor" diye konuştu.
'BÜTÜN VAKİT VE İMKANLARIMIZI EĞİTİME VAKFETTİK'
Eğitimden kazandıklarını eğitime yatırarak, bütün vakit ve imkanlarını eğitime vakfettiklerini belirten Kalko, "Yaklaşık 20 bin öğrencimiz var. Türkiye'nin onlarca şehrine yayılmış vaziyetteyiz. 7 bölgede okullarımız var. Hatta Özbekistan Taşkent'te çok keyifli bir okulumuz var. İngiltere'de ortak olduğumuz bir okulumuz var. Bizim en büyük amacımız sayısal verilerden ziyade kendi aramızda en başarılı, en çok fayda sağlayan, geleceğe çocuklarımızı hazırlayan bir eğitim kurumu olmak. Bir Türk eğitim markasının bayrağını, başta Türk cumhuriyetleri olmak üzere, dünyanın pek çok noktasında bayrağımızı dalgalandıran istiyoruz. Bizler çocuklarımızı geleceğe hazırlarken bugünün gerçeklerine göre değil, yarın beklenen hayata göre çocuklarımızı hazırlıyoruz. İlkokul veya anasınıfından aldığımız çocuğumuzun hayata başlaması yaklaşık 20 yılı alıyor. 20-25 sene sonraki hayatı şimdiden görüp, çocuklarımızı ona göre hazırlamamız gerektiği kanaatindeyiz. Hiç bir zaman gelecek bilinci yani Fütürizm bu kadar önemli olmamıştı. Artık çok önemli çünkü çok yoğun bir hayat değişimi var. 20 sene sonra şuan ki mesleklerin hiç birinin olmayacağının konuşulduğu ve adı daha konmamış onlarca mesleğin olacağı gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. Sadece özel okullara değil, tüm okullarımıza, tüm öğretmenlerimize büyük bir iş düşüyor" dedi.
'DÜNYADAKİ DEĞİŞİMLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'
Mektebim ailesi olarak geleceğe yönelik çalışmalarından bahseden Ümit Kalko, "ARGE çalışmalarımıza fazlasıyla önem veriyoruz. Girişimciliğe önem veriyoruz çünkü, gelecek biliminde yapay zeka ile mücadele etmenin en temel yolu, girişimcilik kasları güçlü olan nesil olacak diyoruz. Bütün bunları yaparken de dünyadaki değişimler bizim için çok önemli. 'Dünya vatandaşı yetiştirme' tabirini de ben yanlış bulmuyorum ama biz Mektebim ailesi olarak öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarını istiyoruz. Türk örf ve adetlerine, milli değerlere sahip olmalarını istiyoruz. Mutlaka çağdaş, muasır medeniyetler dediğimiz akıl ve bilimin dışına çıkmadan da çocuklarımızı hazırlamak istiyoruz. İnşallah İnegöl'de bu kampüs ile şehir ve ilçemizin eğitim çıtasına fayda sağlama amacındayız. Bunun için de iddialıyız" ifadelerini kullandı.
'İLKLERE İMZA ATIYORUZ'
Geçtiğimiz yıl, Cambridge Üniversitesi’ne bağlı olan dünyanın önde gelen yayıncılık, sınav ve eğitim-araştırma kurumlarından Cambridge University Press & Assessment ile iş birliği anlaşmasına imza attıklarını vurgulayan Ümit Kalko, “Bu anlaşmanın öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerini sağlamak için önemli olduğunu düşünüyoruz. Cambridge uzmanlığı ve dünya standartlarındaki materyalleri, öğrencilerimize daha iyi bir dil öğrenimi sunacak ve onları gelecekteki fırsatlar için hazırlayacağını umut ediyoruz. Yılın ilk aylarında Mektebim Koleji olarak Manchester’da 250 yıllık köklü bir geçmişe sahip Ackworth School ile kapsamlı bir iş birliği projesine imza attık. Ackworth School'un 250 yıllık birikimi ve Mektebim Koleji'nin vizyonu ile bu birleşmenin eğitimde yeni ufuklar açacaktır. Ayrıca iki kurumun iş birliği, öğrencilere kültürel çeşitlilik, dil becerileri ve uluslararası ilişkilerde benzersiz bir avantaj sağlayacaktır" dedi.
'ÖĞRENCİLERİMİZİ GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK EDİYORUZ'
Her biri kendi alanında öncü olan markaların profesyonellerinden oluşan Mektebim Koleji İş Dünyası Kurulu’nun da 14 Kasım 2023 tarihinde yapılan lansman toplantısı ile çalışmalarına start verdiğini söyleyen Kalko, “Türkiye’de farklı alanlarda kendi markasını yaratmış 9 iş insanı ile öğrencilerimizi buluşturacak proje ile 17 yaş ve altındaki gençlerimizi girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlıyoruz. İş Dünyası Kurulu ile eş zamanlı olarak Türkiye çapında 17 yaş altı öğrenciler için ‘Bir Fikrin mi Var?’ girişimcilik yarışması düzenledik. Şanlıurfa’ya kadar gelen yüzlerce başvuru içinden finale kalan 24 projeyi geçtiğimiz Cuma günü yaptığımız büyük finalde değerlendirdik. 'Bir Fikrin mi Var?' yarışmasının ödül törenini ise gençlerle ile Türkiye’nin başarılı girişimcilerini bir araya getiren ‘Mektebim Zirvedekiler’ programı kapsamında 16 Mayıs 2024 tarihinde Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
DHA