Meteoroloji'den 'çok ciddi' uyarı!

Meteoroloji, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Sıcak hava hafta sonuna kadar etkili olacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli az bulutlu ve açık, Doğu Anadolu'nun kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzey, batı ve iç kesimlerinde artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı, başta sağlık problemi olan vatandaşlarımız olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin genellikle az bulutlu ve açık, Doğu Anadolu'nun kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, ülkemizin kuzey, batı ve iç kesimlerinde artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.





Yeni sezonda hangi oyuncu ne kadar kazanacak, rekor kimde? Sosyetik düğünde Şeyma Subaşı-Hande Erçel krizi Metin Arolat'ın son anlarını mekanda bulunan seyirci anlattı İzzet Yıldızhan'dan evlenen oğluna büyük jest Tomris Giritlioğlu hayata gözlerini yumdu Gülşen cenaze sonrası çıktığı sahnede fenalaştı