Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente kuvvetli sağanak uyarısı!

Yeni rapora göre bugünden itibaren yurt genelinde sağanak yağış ve soğuk hava etkili olacak. Ayrıca İstanbul dahil 12 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Tele1'de yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun Kuzey ve Doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu (Kilis ve Gaziantep hariç) ile Erzurum ve Muş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimleri ve Muğla’nın batı kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimleri ve Muğla’nın batı kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, Ege kıyılarında hortum riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oğuzhan Koç'tan aşk hayatıyla ilgili açıklama Hadise'den havalı reklam çekimi Ümit Erdim - Seda Çınar çiftinin evliliği neden bitti? Metin Arolat, 52 yaşında hayatını kaybetti Beren Saat'in yeni projesindeki partneri belli oldu Dilan Polat: "Bize ait olan hiçbir şeyi alamadık"