MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: 3 gözaltı

MİT ile İstanbul ve Balıkesir polisinin düzenlediği ortak operasyon sonucunda PKK/KCK Avrupa yapılanması mensubu olduğu öğrenilen aynı aileden Zeynep Taşkıran ve Zübeyde Taşkıran ve Hatın Şahbaz gözaltına alındı.

MİT, PKK/KCK terör örgütünün sözde Avrupa yapılanması mensubu olan Zeynep Taşkıran, Zübeyde Taşkıran ve Hatın Şahbaz kardeşleri takibe aldı.

Teröristlerin adreslerinin belirlenmesi sonrası İstanbul ve Balıkesir polislerinin katılımıyla yapılan operasyonda, Zeynep ve Zübeyde Taşkıran İstanbul'da, Hatın Şahbaz Balıkesir'de gözaltına alındı.

3 kardeş, sevk edildikleri adli hakimliklerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT'in uzun süredir takibi altında olan 3 kardeşten Zeynep Taşkıran'ın, PKK/KCK'nın Fransa yapılanması unsurlarınca Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı öğrenildi. İstihbari çalışmalar neticesinde, PKK/KCK'lı Zeynep Taşkıran'ın, Alman vatandaşlığı alması sonrasında örgütsel faaliyetlerine 'Zizik Şahbaz' ismiyle devam ettiği tespit edildi.

AVRUPA YAPILANMASI İLE İLGİLİ PEK ÇOK BİLGİYE ULAŞILDI

3 kardeşten bir diğeri olan Hatın Şahbaz'ın özellikle Almanya/Köln ve Fransa/Paris'te PKK/KCK adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine aktif şekilde katıldığı belirlendi.

3'üncü kardeş olan ve eskiden PKK/KCK'nın kırsal kadrosunda yer alan Zübeyde Taşkıran ise Alman vatandaşı olmasının ardından isim değişikliği yaptığı, örgütsel faaliyetlerine 'Denise Taşkıran' ismiyle devam ettiği öğrenildi.

Avrupa'nın birçok yerinde PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerde rol alan 3 kardeşe yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde örgütün Avrupa yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye ulaşıldı. 

DHA

Petek Dinçöz'den Kıbrıs atağı Bugün herkes İlhan İrem'in 25 yıl önce yazdığı mektubu konuştu Wanda Nara'nın yaptığı paylaşım sosyal medyayı salladı! Nevra Serezli: "Evlilikte hesaplar ortak olmalı" Yeliz Şar hastanelik oldu Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol talebi ile hakimliğe sevk edildi