Osmanlı döneminde doğdu, 112 yaşında yaşama veda etti

Ardahan'ın Samanbeyli köyünde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti daha kurulmadan Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında dünyaya gelen 112 yaşındaki Güllizar Yıldız hayata gözlerini yumdu.

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Avşar'ın haberine göre Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde dünyaya gelen ve bir asırdan fazla yaşayan Güllizar Yıldız 112 yaşında hayatını kaybetti.

Ardahan'ın Samanbeyli köyünde çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşayan Yıldız, hayatını alternatif tıpa adayarak yöre halkı tarafında hekim olarak nam salmıştı.

Bu gün hayatta olan yada olmayan çoğu insanın doğumunda ebelik yapan, çok sayıda hamile kadının ve bebeklerinin hayatını kurtaran Güllizar ninenin ölümü köyünde ve çevre köylerde üzüntüyle karşılandı.

Yıldız'ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Samanbeyli Köyü Mezarlığında toprağa verilecek.

Çağla Şıkel'den 'Şiddet gördüm' itirafı Magazin dünyası bu sürpriz aşkı konuşuyor! Zeynep Özkaya ile pilot sevgilisi Oğulcan Can evlendi Talihsiz babaya 2,5 milyon liralık hediye Erkan Kolçak Köstendil son görüntüsüyle şaşırttı "La Casa de Papel"in Marsilya’sı Luka Peros’tan Türkiye hamlesi