Reddetmenin gücü!..

Reddetmenin gücü!..

Özür dilemeyi reddetmenin gücünün özür dilemekten daha baskın olduğu belirtildi. Avustralya'da yapılan araştırmaya göre özür dilemeyi reddetmenin psikolojik getirisi daha fazla. Uzmanlara göre bu da insanların neden özür dilemekten kaçınmasını açıklıyor.

Yapılan araştırmaya göre insanlara özür dilemeyi reddetmek özür dilemekten daha iyi geliyor. Uzmanlar bir hata yapıldığında özür dilememenin insanı daha çüçlü kıldığını iddia etti.

Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nden Tyler G. Okimoto, Michael Wenzel ve Kyli Hedrick'in 228 Amerikalı üzerinde yaptıkları araştırmada zamanın birinde yaptıkları bir yanlışı hatırlamaları istendi. Çoğu katılımcı görece önemsiz suçlarını hatırlarken, bazıları hırsızlık dahil ciddi suçlarını hatırladı.

Ekip sonra onlardan özür dileyip dilemediklerini veya hata yaptıklarını bilmelerine rağmen özür dileme kararı alıp almadıklarını sordu.

Katılımcılar ayrıca tesadüfi olarak gruplara ayrıldı. Bazılarına hareketleri için özür email'i yazmaları veya özür dilemeyi reddettiklerini yazmaları istendi.

Okimoto'nın bildirdiğine göre her iki durumda da özür dilemeyi reddetmek psikolojik yarar sağladı. İnsanlar bir şeyi yanlış yaptığını hayal ediyorsa ve sonra özür dilemeyi ya da özür dilemeyi reddetmeyi hayal ediyorsa aynı şeyi yapmış oluyor. Araştırma ekibi bu sonuçların insanların neden özürden kaçtığının da bir açıklaması olduğunu düşünüyor.

Okimoto "Özür dilemeyi reddettiğimizde kendimizi güçlü hissediyoruz. Bu güç ve kontrolü kendine değer vermek olarak tercüme edebiliriz" diyor.

AKŞAM İNTERNET SİTESİ





'Kilo vereceğim derken ölüyordum' diyen Demet Akalın zor günlerini anlattı Hakan Uzan’ın eski eşiyle ilgili şaşırtan gelişme Hazal Subaşı: "Planlarımda oyuncu olmak yoktu" “Prens” dizisinin 3. sezon çekim tarihi belli oldu Melis Sezen'in acil alışverişi Uzun süredir setlerden uzak olan Eda Ece favori dizisini açıkladı