RTÜK o programlar için harekete geçti

Geçtiğimiz yıllarda kadınların suistimal edilmesini durdurmak için evlilik programlarını kaldıran RTÜK’ün, bu sefer de cinsel istismar, cinayet ve aile içi şiddetin yer aldığı gündüz kuşağı programlarını kaldırmak için çalışmalara başladığı iddia edildi.

TGRT Haber'in haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, toplumdan gelen şikayetler ve tepkiler üzerine kadınların suistimal edildiği evlilik programları kaldırmıştı. Evlilik programlarının yerini ise cinayet, cinsel istismar, aile için şiddet ve kayıpların bulunduğu yayınlar aldı. RTÜK, insanların yargılandığı, sorgulandığı, toplumun değeriyle örtüşmeyen bu programlarla ilgili düzenlemeye gidiyor.

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMINA MÜDAHALE EDİLECEK

Uzmanlar tarafından hazırlanan gündüz kuşağı programlarına yönelik çalışma Eylül ayına kadar tamamlanacak. Gündüz kuşağı programlarını kaldırmaya hazırlanan kurum, bunların yerine toplumun değer ve yargılarıyla uyumlu, toplumu ileriye taşıyan eğitici ve geliştirici programları önerecek. Mesleki ve kültürel programlara da öncelik verilmesi hedefleniyor.

RTÜK'ün bu hamlesine bu tarz içeriklerden program yapan Esra Erol, Müge Anlı ve Ece Üner gibi isimlerin yasak geldiği takdirde ne yapacağı ise henüz bilinmiyor.

Şevval Şahin nasıl zayıf kaldığını açıkladı Mert Demir tanınmaz hale geldi Düzyatan ailesinden bayram tatilinde Tokyo çıkarması Eski milli futbolcunun miras kavgası aile sırlarını ortaya döktü Özcan Deniz'den Sarıyer Belediyesi'ne ihtar! Melisa Döngel'in estetiksiz görüntüsü gündem oldu