Salim Güran: "Kayıtları hayat kadınlarıyla konuştuğum için sildim"

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturmada yeniden ifadesi alınan tutuklu amca Salim Güran, telefon kayıtlarının silinmesiyle ilgili bu kez farklı bir ifade verdi.

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır’da kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi bir çuval içinde dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili yeniden ifadesi alınan amca suçlamaları kabul etmedi. Amcanın işçisi ile aralarında geçen Kürtçe konuşmaların Türkçeye çevrilmesi için 3 kişilik yeminli bilirkişi komisyonu oluşturuldu.

Amca ve işçisi ses kaydını inkâr ettikleri için bu görüşmede yaptıkları konuşma metninin kendilerine okutularak bir ses karşılaştırması ve ses eşleşme analizi yapılacağı bildirildi. Amca ilk ifadesini olduğu gibi tekrar ederken, telefon kayıtlarının silinmesiyle ilgili bu kez farklı bir ifade verdi.

Salim Güran, daha önce telefonunun hafızası dolduğu için kayıtlarını sildiğini ifade etmişti. Dün geceye kadar süren sorgusunda bu kez telefon kayıtlarını hayat kadınlarıyla sık sık görüştüğü için bunun evde eşi ve çocukları tarafından fark edilmemesi için düzenli olarak kayıtları sildiğini iddia etti. 

Uzun süredir gözlerden uzak olan ünlü isim, kanserle mücadele ediyor Barış Arduç ve Gupse Özay çiftinden müjdeli haber Eski dost olan iki aktör, nasıl karşı karşıya geldi? İtalya'da evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım yurda döndü Serenay Sarıkaya'dan Mert Demir'e olay sözler: "Ayıp, ayıp..." Uçakta olay çıkaran Dilan Çıtak: "Bana tuzak kuruldu"